Svi oni koji su do 31. svibnja cijepljeni bilo jednom ili s dvije doze, dobit će od države dodatni novac u iznosu od 3000 dinara, što je cifra od otprilike 198 kuna

Tijekom gostovanja na TV Pinku, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je da će svi cijepljeni građani stariji od 16 godina, kao i oni koji se tek trebaju cijepiti, dobiti 30. svibnja dodatnu financijsku pomoć u iznosu od 3000 dinara. Pretvoreno u kune, to je iznos od približno 198 kuna.

Kako prenosi Nova.rs svi oni koji su do 31. svibnja cijepljeni bilo jednom ili s dvije doze dobit će od države dodatni novac.

'Nagradit ćemo ljude koji su pokazali odgovornost'

Do kasno u noć predsjednik Srbije se oko te odluke konzultirao s premijerkom Anom Brnabić, ispričao je Vučić i rekao da će tu odluku prvo Vlada morati usvojiti, piše Tanjug.

"Ne možemo donositi negativne diskriminacijske mere za one koji ne žele primiti cjepivo, iako mislim da je neodgovorno i sebično da se netko ne cijepi. Razmišljali smo zato da kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost i donijeli smo odluku da damo dodatnu financijsku pomoć za ljude koji su se cijepili", kazao je Vučić na Pinku.

Vučić je rekao da računaju da do kraja svibnja mogu doći do brojke blizu tri milijuna građana koji su se cijepili, bez obzira je li riječ o jednoj dozi. Nada se stjecanju kolektivnog imuniteta. Predsjednik Srbije je izjavio da se više od pet milijuna građana prijavilo za jednokratnu pomoć države, prenosi Nova.rs.

Dodao je kako je ideja da se ljudima šalje račun bolničkih troškova i to onima koji su dobili koronu, a nisu htjeli primiti cjepivo. Objasnio je da to nije zato da bi platili račun, nego da znaju koliko liječenje košta.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.