VIDEO: Bacio se s broda i bez razmišljanja 'zajahao' ogromnu kitopsinu

Na YouTubeu je prije nekoliko dana objavljen video koji prikazuje mladića koji skače s broda i hvata se za peraju ogromne kitopsine koja prolazi tik do njegovog broda.

Video je nastao još 8. lipnja, kada je 19-godišnji Chris Kreis s Floride pecao u Meksičkom zaljevu. U jednom se trenutku kraj njegovog broda pojavila 9 metara duga kitopsina (latinski Rhincodon typus), a Chris je brzo skočio u more i ulovio se za njenu peraju.

“Kada sam je uhvatio počela se kretati. Osjetila je povlačenje i nije me željela na svojim leđima, pa sam je ubrzo pustio”, ispričao je mladić za televizijski kanal NBC2. Njegova vožnja na leđima kitopsine trajala je 20-ak sekundi.

Iako je Chris u videu objavio kako nijedna životinja nije stradala, biolog Bruce Neill je komentirao kako je kitopsina možda ipak ozlijeđena. “Kada ljudi provedu previše vremena pritiskajući ribu, skidaju joj dio sluzi koja je pokriva, a koja im je potrebna da ostanu zdrave”, kazao je Neill.

Inače, kitopsine se smatra najvećim živućim ribama na svijetu, a hrane se planktonom. Najveća potvrđena jedinka kitopsine bila je duga 12,65 metara i težila 21 tonu.

Povratak na Net.hr