VIDEO: Europa pod snijegom, u Hrvatskoj počinje padati u petak

U dijelovima Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Švicarske i Španjolske pao je prvi snijeg ove zime i uzrokovao brojne probleme u prometu.

U Sant Etienneu, oko 100 kilometara istočno od Lyona, stanovnike je jutros dočekalo oko 30 centimetara snježnog pokrivača. Ukupno je 25 okruga u Francuskoj između Ardena i Alpa pod snijegom, uz upozorenje da se očekuju još veće količine snijega, koji će padati sve do petka ujutro.

U Španjolskoj je pod upozorenjem na velike količine snijega 15 provincija na sjeveru i istoku zemlje, uz otok Mallorcu.

I Britanci su pripravni – u Škotskoj je snijeg također uzrokovao probleme u prometu, a izdano je upozorenje zbog leda na cesti. Britanski mediji javljaju da će temperature narednih dana pasti u minus, te da će pojedini dijelovi zemlje biti hladniji od islandskog Reykjavika, tvrdi Metro.

Domaći meteorolozi su najavili da snijeg očekuju u Lici i Gorskom kotaru već u petak (Delnice, Fužine, Gračac, Plitvička jezera), iako su pravo zahlađenje i novi snijeg najavljeni u utorak za dijelove Slavonije, Like i Gorskog kotara.

//www.youtube.com/embed/KNVhYFspwCg
Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr