Novi udar džihadista?

USRED BAGDADA: U Iraku oteta trojica Amerikanaca

Iračka policija potvrdila je u ponedjeljak nestanak tri američka državljana i ujutro je uspostavila kontrolne točke u četvrti gdje su, prema medijiskim izvješćima, posljednji put bili viđeni Amerikanci, za koje mediji navode da su oteti u petak.

Dva helikoptera iračke vojske nadlijetala su četvrt Dora, a ulicama su patrolirala policijska vozila u ponedjeljak ujutro.

Američki State Department rekao je u nedjelju da surađuje s iračkim vlastima kako bi locirali Amerikance koji su nestali, no nije potvrdio da su oteti.

Televizija Al Arabija objavila je u nedjelju da su američki državljani oteti u Dori u petak.

Radnici ili vojni instruktori

Pozivajući se na svoje izvore televizija je objavila da su Amerikanci bili “ili radnici ili vojni instruktori” koji su radili za američke tvrtke u zračnoj luci Bagdad.

Glasnogovornik State Departmenta John Kirby istaknuo je da je “sigurnost američkih državljana u svijetu najviši prioritet”.

Prošlotjedni napad na trgovački centar u Bagdadu, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, prekinuo je razmjerno mirno razdoblje u iračkoj prijestolnici u kojoj mjesecima nisu zabilježeni veći napadi.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr