NAKON 7 GODINA

UHVATILI GA NA AERODROMU S 44 KAPSULE KOKAINA U ŽELUCU: Osječanin (27) se vraća iz zatvora u Paragvaju

Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske potvrdilo je kako je u tijeku postupak premještaja Mirka Novakovića iz Republike Paragvaj u Republiku Hrvatsku.

27-godišnji Mirko Novaković uhićen je prije gotovo sedam godina u paragvajskoj Međunarodnoj zračnoj luci Silvio Petirossi sa 44 kapsule kokaina u želucu nakon čega je zatvoren i osuđen na 18 godina. Zajedno s njim je uhićen i 28-godišnji Domagoj Tobler za kojeg se već neko vrijeme vjeruje da će biti izručen hrvatskim vlastima, no iz Ministarstva pravosuđa napoiminju da Tobler, za razliku od Novakovića, nije niti podnio zamolbu za premještaj u Hrvatsku.

Kako piše Glas Slavonije, prema neslužbenim informacijama Novaković bi ostatak zatvorske kazne trebao služiti u zatvoru u Remetincu gdje bi mogao biti prebačen tijekom sljedećeg mjeseca. Uvjetni dopust Novaković može zatražiti nakon 14. siječnja 2023. godine, nakon odslužene dvije trećine kazne zatvora.

OSJEČANI OSUĐENI U PARAGVAJU ŽELE U ZATVOR U HRVATSKU: ‘Imam informaciju da je moj sin maltretiran’

Za razliku od njega, Tobler će do daljnjeg svoju zatvorsku kaznu služiti u zatvoru Esperanza, gdje je premješten iz zloglasnog Nacionalnog zatvora Tacumba u paragvajskom Asuncionu. Iako je 2016. godine podnio zahtjev za izručenje Hrvatskoj i odsluživanje kazne u našoj zemlji, ubrzo je zahtjev povukao.

Podsjećamo, dvojicu mladih Osječana, tada 21-godišnjeg Domagoja Toblera i 20-godišnjeg Mirka Novakovića, policija je uhitila u siječnju 2011. godine u zračnoj luci Silvio Pettirossi u Paragvaju, nakon što su iz njihova želuca izvadili više od 60 kapsula s kokainom. Tri godine kasnije pravomoćno su osuđeni na 18 godina zatvora.

Domagoju Tobleru su iz želuca navodno izvadili ukupno 25 kapsula s 350 grama kokaina. Prilikom ispumpavanja droge kod Mirka Novakovića stvari su se zakomplicirale zbog želučanih tegoba pa je odvezen u bolnicu gdje su mu liječnici morali napraviti laparoskopski zahvat i drogu izvaditi kroz usta.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr