Policija protiv organiziranog kriminala / Uhićena kriminalna skupina koja je pljačkala i krijumčarila drogu diljem BiH

Image
Foto: Pixell

Policijska akcija u BIH urodila je uhićenjem 14 osoba, dok je jedna osumnjičena osoba u bijegu

12.9.2019.
10:36
Pixell
VOYO logo

Policija Federacije Bosne i Hercegovine u četvrtak je provela veliku akciju razbijanja kriminalne skupine čiji su članovi u proteklim godinama počinili niz teških pljački i drugih kaznenih djela, uključujuči trgovinu drogom.

Iz entitetske Uprave policije potvrdili su kako su racije i uhićenja provedeni na području Mostara, Jablanice, Čitluka, Konjica, Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Istražitelji su utvrdili kako je u kriminalnoj skupini bilo četrnaest osoba a jedna od njih je u bijegu i pretpostavlja se kako se nalazi u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pet godina opljačkali oko 500 tisuća eura

Pripadnici skupine su u proteklih pet godina pljačkali transporte novca, tržne centre, benzinske crpke, krali i preprodavali automobile te krijumčarili drogu. Na taj su način prisvojili iznos od najmanje milijun konvertibilnih maraka (oko 500 tisuća eura).

Identitet uhićenih policija nije potvrdila, no mediji navode kako je na čelu ove kriminalne skupine bio stanoviti Rahman Begluk a u pljačkama su sudjelovali i njegovi sinovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal Dnevnog avaza navodi kako je Begluk od ranije poznat policijskim i pravosudnim tijelima u Bosni i Hercegovini. Bio je privođen 2017. godine zbog pljačke tržnih centara kao i 2018. godine zbog brojnih pljački na području Hercegovine.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo