STRAVA U AMERICI

UBOJSTVO UŽIVO: Bivši kolega ubio novinarku i snimatelja pa presudio sebi

Dvoje televizijskih novinara ubijeno je u srijedu u američkoj saveznoj državi Virginiji za vrijeme intervjua uživo, a prema navodima vlasti ubojica je nezadovoljni bivši zaposlenik TV postaje koji je nakon ubojstva pucao u sebe. Nekoliko sati kasnije podlegao je ozljedama.

Dvadesetčetverogodišnja novinarka Alison Parker i 27-godišnji snimatelj Adam Ward iz lokalne TV postaje WDBJ7 TV iz Roanokea ubijeni su tijekom intervjua s izvršnom direktoricom lokalne Trgovinske komore Vicki Gardner u turističkom mjestu Smith Mountain Lake u Virginiji u trgovačkom centru Bridgewater Plaza, javio je Reuters.

Gardner je u tom napadu ranjena, a tijekom intervjua koji je prenošen u živo odjednom su se čuli pucnji i krikovi, a kamera je snimila muškarca s pištoljem koji je, kako pretpostavlja policija, bivši ili sadašnji nezadovoljni zaposlenik spomenute televizijske kuće.

STRAVIČNA SNIMKA: Pijani vozač nasmrt izbo jednog policajca, ozlijedio drugog

Ustrijelio se nakon ubojstva

Prema izvješćima medija ubojica je nakon napada pobjegao je na drugi kraj države, 275 kilometara od poprišta zločina kada ga je po automobilskim tablicama identificirao prometni policajac. Kada ga je policajac pokušao zaustaviti, Vester Lee Flanagan, poznat po profesionalnom imenu Bryce Williams, sletio je automobilom s ceste i ustrijelio se, a preminuo je u bolnici nedaleko od Washingtona.

On je postavio na društvene mreže video snimku sebe kako puca na novinarku iz blizine.

Riječ je o afroamerikancu, bivšem članu redakcije WDBJ7-a. Ranije je tvrdio da je rasno diskriminiran te da su upravo Parker i Ward na njegov račun iznosili rasne komentare.

Flanagan je dobio otkaz prije dvije godine, a pritužbu zbog rasne diskriminacije je podigao protiv drugih zaposlenika. Šerif okruga Franklin, Bill Overton, kazao je da su navodi u njegovoj pritužbi bili ispitani, ali je utvrđeno da za njih nema temelja.

Njegovi Twitter i Facebook računi su sada suspendirani, javlja BBC.

Guverner Virginije Terry McAuliffe je na svom Twitter računu izrazio žaljenje zbog “bezumnog ubojstva”.

 

 

 

 

Povratak na Net.hr