OGLAS

Majestic Princess / U Sydney pristao kruzer s 800 putnika zaraženih koronom

Image
Foto: Profimedia.hr

Dodala je da su svi slučajevi bili asimptomatski ili s blagim simptomima te da će osoblje pomoći svim putnicima koji su pozitivni na testu za covid-19 da dođu do privatnog prijevoza i smještaja kako bi na pravilan način dovršili izolaciju

12.11.2022.
10:05
Profimedia.hr
VOYO logo

Kruzer s oko 800 putnika zaraženih covidom-19 pristao je u Sydney u Australiji.

Majestic Princess isplovio je s Novog Zelanda. Kada je pristao u Sydneyju, na njemu se nalazilo oko 4.600 putnika i članova posade, što znači da je otprilike svaki peti imao COVID, piše BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj slučaj podsjeća na žarište koronavirusa na kruzeru Ruby Princess početkom 2020., kada je najmanje 900 ljudi bilo pozitivno, a 28 je umrlo. Marguerite Fitzgerald, predsjednica tvrtke za krstarenja Carnival Australia, rekla je da se velik broj slučajeva otkrio ​​otprilike na polovici 12-dnevnog putovanja.

Dodala je da su svi slučajevi bili asimptomatski ili s blagim simptomima te da će osoblje pomoći svim putnicima koji su pozitivni na testu za covid-19 da dođu do privatnog prijevoza i smještaja kako bi na pravilan način dovršili izolaciju. Brod će uskoro isploviti za Melbourne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o usporedbama između situacije na Majestic Princess i Ruby Princess, Fitzgerald je rekla: "Od tada smo naučili puno, puno više o covidu."

Broj zaraženih covidom raste diljem Australije. U Novom Južnom Walesu je u sedam dana zabilježeno 19.800 novih slučajeva zaraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo