PALEŽ I MAKLJAŽA / U Bruxellesu i drugim gradovima izbili brutalni sukobi nakon utakmice Maroko-Belgija, pogledajte snimke

Image
Izvor: Profimedia

'I prije kraja utakmice deseci ljudi, među kojima su neki bili maskirani, izazivali su sukob s redarstvenim snagama u središtu grada', priopćila je briselska policija

27.11.2022.
23:37
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sukobi su izbili u nedjelju u Bruxellesu nakon pobjede Maroka u utakmici s Belgijom na Svjetskom prvenstvu u nogometu, pri čemu su "deseci ljudi" napali urbanu opremu i redarstvene snage, objavila je policija.

I prije kraja utakmice "deseci ljudi, među kojima su neki bili maskirani, izazivali su sukob s redarstvenim snagama u središtu grada, čime su ugrozili javnu sigurnost", navodi policija u priopćenju.

Jedna osoba ozlijeđena

Policija navodi da su okupljeni upotrijebili pirotehnička sredstva i palice, kamenjem gađali redarstvenike i zapalili semafor, a na jednoj prometnici je buknuo požar.

"Jedan je novinar pogođen u lice pirotehničkim sredstvom", izvijestila je policija koja je tada odlučila intervenirati vodenim topovima i suzavcem.

Lokalni mediji javljaju da su izgrednici palili električne skutere i bacali cigle na druga vozila. Glasnogovornica briselske policije, Ilse Van de Keere, rekla je novinarima da je jedna osoba zadobila ozljede. Stotinjak policajaca sudjelovalo je u intervenciji dok su ih nezadovoljnici gađali kamenjem.

Neredi izbili i u Nizozemskoj

Redarstvene snage su pozvale stanovnike i navijače da izbjegavaju neke četvrti u središtu grada. Stanice podzemne željeznice su zatvorene, a ulice blokirane kako bi se spriječilo okupljanje.

"Najoštrije osuđujem incidente koji su se dogodili danas poslijepodne. Policija je već odlučno intervenirala. Preporučujem navijačima da ne dolaze u središte grada. Policija nastoji svim sredstvima očuvati javni red", napisao je na Twitteru gradonačelnik Bruxellesa Philippe Close.

"Naredio sam policiji da pristupi administrativnom uhićenju izazivača nereda", dodao je.

Neredi su nakon utakmice izbili i u Antwerpenu te još nekim belgijskim gradovima, ali i u susjednoj Nizozemskoj - u Amsterdamu, Roterdamu i Haagu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču