Zaputio se sa 100 eura pješke na put oko svijeta

Edo Zeljković (58) iz Banje Luke krenuo je jučer u nesvakidašnji pothvat – na put oko svijeta pješke i stopirajući.

2.9.2013.
10:04

"Avanturističko putovanje započet ću posjetom Trebinju, gdje ću otići na grob Srđana Aleksića, heroja ovoga grada. Pješačit ću preko Europe, pa ću se spustiti u Aziju, zatim ću ići do Mongolije, Kine, Vijetnama, Kambodže, Indije, pa do Nepala. Odredište mi je Jamajka, jer se želim pokloniti grobu Boba Marleyja, čiji sam veliki fan", ispričao je za Nezavisne novineEdo Zeljković.

Edo je, kaže, svjestan da ovaj put nije jednostavan i da predstavlja veliki rizik, ali se želi testirati.

"Namjera mi je proputovati cijeli svijet dok ne umrem, jer u ovoj našoj zemlji nema smisla živjeti. Neću da mi preostale godine prolaze kao kod naših ljudi, u spavanju i sjedenju", kazao je.

'Sestra je pala u nesvijest kad sam joj kazao'

Zeljković ima i popis rečenica koje će ga voditi kroz putovanje. "Ovaj zadatak nije jednostavan, ali ako ga želim doživjeti, moram krenuti u nepoznato putovanje, jer ono oslobađa od dnevne rutine, istraživat ću mjesta, upoznavati nove ljude, kušati drugačiju hranu i naučiti nove stvari o sebi i situacijama za koje nisam znao da je moguće ostvariti."

Edu ni obitelj, koja se ne slaže s njegovim pothvatom, nije spriječila da krene na put oko svijeta. "Kći je rekla da me ne želi još izgubiti i da ovo putovanje za nju predstavlja ludost. Majka i sin su također teško podnijeli, a sestra je pala u nesvijest kad sam joj kazao", ispričao je.

Edo sa sobom nosi samo 100 eura, jer najlakše je, kazao je, uzeti puno novca i krenuti na put. Za ostalo što mu treba zaradit će, kaže, radeći poslove tijekom putovanja. Kako je ispričao za list, za putovanje se dugo pripremao, guglao je i gledao na televiziji ljude koji su napravili isto.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen