Amberlie Pennington-Foley smrtno je ozlijeđena na igralištu u Upper Huttu na Novom Zelandu u kolovozu prošle godine. Tog kobnog jutra bila je na igralištu u blizini njezina doma s ocem Robertom Foleyjem.

U izvještaju mrtvozornika otkriveno je da je curica zadobila teške ozljede glave i vrata te ozljedu mozga i kralježne moždine nakon što je njezin otac pao na nju dok su se igrali. New Zealand Herald izvještava da su se igrali na velikom kotaču koji leži točno iznad tla i koji se vrti korištenjem ruku, piše Mirror.

Djevojčici nije bilo spasa

Navodno je Amberlie sjedila na najvišem dijelu prstena dok ju je njezin otac, koji je stajao na kotaču, pomicao koračajući udesno, zatim ulijevo, a pritom je premještao i dijete prema sebi.

Mrtvozornik Peter Ryan rekao je da je nakon nekog vremena otac počeo gubiti ravnotežu i dok je pokušavao skočiti s kotača, on se okrenuo uzrokujući njegov pad i pritom je punom težinom pao na svoju kćer.

Otac je ustao i vidio da je malena sišla s platforme, a oko nosa je bilo krvi. Nakon što ju je odveo u obližnju bolnicu, dijete je bilo blijedo i nije ispuštala nikakav zvuk. Usprkos naporima liječnika da je joj spase život, djevojčica je umrla.

Tragična nesreća

Amberliena smrt nije posljedica nekakve kakve greške ili nedostatka opreme i nije bilo dokaza da je njezin otac upravljao igračkom u parku na 'opasan ili nepromišljen način', objavila je policija.

Mrtvozornik Peter Ryan rekao je: "Amberlieina smrt bila je tragična nesreća u pravom smislu te riječi. Ne bih se iznenadio kada bih saznao da su mnogi drugi roditelji ranije upravljali takvim kotačem u parku na sličan način bez ozbiljnih incidenata."