DUBOKO RADIKALNA

TEEN DŽIHADISTICA: 16-godišnja Njemica slavi krvave napade uz pjesme Justina Biebera

Safia S. je njemačka državljanka stara tek 16 godina, a već joj prijeti deset godina zatvora zbog pokušaja ubojstva 34-godišnjeg policajca u Hannoveru i povezanosti s takozvanom Islamskom državom, piše Bild.

Krajem veljače ove godine dvojica policajaca su joj prišla na željezničkoj stanici kako bi je legitimirali, a ona je izvadila nož i napala ih. Istražitelji su kasnije u njezinom mobitelu našli poruke koje je povezuju s ISIS-om.

Tinejdžerka slavi svaki teroristički napad koji počini ISIS, a nakon napada u Parizu napisala je ‘Jučer je bio meni najljepši dan’.

Radikalizirala se u džamiji

Safia je porijeklom iz Maroka, dijete je razvedenih roditelja. Velika je obožavateljica Justina Biebera. Majka ju je odgojila u vrlo religioznu osobu. Svakog petka Safia je odlazila u džamiju gdje je upoznala ljude koji su je radikalizirali.

Kada je imala samo sedam godina snimili su je kako u grupi radikalnih salafista, citirala je retke iz Kurana. Policija je protiv nje vodila istragu još prije dvije godine.

Navodno je bila povezana s Mohamadom Hasanom, Nijemcem porijekom iz Sirije koji je bio povezan s planiranjem napda tijekom utakmice na stadionu u Hannoveru u studenom prošle godine. Policija je uspjela spriječiti napad, a Hasan je pobjegao iz Njemačke. Poslije je uhvaćen u Grčkoj.

Prijavila ju vlastita baka

Da se Safia radikalizirala policiji je dojavila njezina baka. 16-godišnjakinja je u siječnju otišla iz Njemačke i preko Turske je pokušala otići u Siriju i pridružiti se džihadistima. U Istanbulu je uhićen njezin brat koji je također htio otići u Siriju.

Ipak je vraćen u Njemačku gdje je završio na psihijatriji. Safijina je majka u siječnju 2016. prijavila njezin nestanak te ju otišla sama potražiti. U veljači su se zajedno vratile kući, gdje ih je dočekala policija.

Safiu terete za pokušaj ubojstva, nanošenje teških tjelesnih ozljeda te podršku teroristima. Osude li je u zatvoru bi mogla provesti i do deset godina.

Povratak na Net.hr