UZNEMIRUJUĆA SNIMKA

SVEĆENIK STAVIO ABORTIRANI FETUS NA OLTAR I PORUČIO: ‘Glasujte za Trumpa, djeca moraju biti zaštićena’

Uoči predsjedničkih izbora koji se danas održavaju u SAD-u, na nedjeljnoj je misi katolički svećenik Frank Pavone šokirao načinom poručivanja vjernicima za koga glasovati.

Pavone je tijekom nedjeljne mise u New Yorku abortirani fetus stavio na oltar i poručio vjernicima da glasuju za Donalda Trumpa, a sve je prenosio na Facebooku. Pavone je inače katolički svećenik koji je otprije poznat kao aktivist protiv pobačaja. Rekao je da mu je abortirani fetus dao jedan patolog, prenosi Washington Post.

Video od 44 minute pogledalo 236.000 ljudi

Video koji je Pavone objavio na Facebooku izazvao je brojne polemike o tome što je prikladno u kampanji protiv pobačaja, a što ne, kao i o političkom angažmanu Crkve. Video koji traje 44 minute do ponedjeljka poslijepodne pogledalo je 236 tisuća ljudi. Na snimci se vidi kako svećenik, osim fetusa, drži i plakat s različitim grafikama koje prikazuju proceduru pobačaja, a Pavone je aktivan i na društvenoj mreži Twitter na kojoj često objavljuje o toj temi, ali i o predsjedničkim izborima.

‘Moramo odlučiti hoćemo li dopustiti da se u Americi nastavi ubijanje djece ili ne. Hillary Clinton i demokrati kažu da, neka se ubijanje djece nastavi, a Donald Trump i republikanci kažu ne. Dijete mora biti zaštićeno’, napisao je svećenik Pavone uz objavu na Facebooku.

‘To je svetogrđe i kršenje kanonskog prava Katoličke crkve’

Neki smatraju kako je svetogrđe ono što je Pavone učinio i nazivaju to kršenjem kanonskog prava Katoličke crkve, koje kaže da je oltar mjesto za bogoštovlje i da to isključuje bilo kakvo sekularno korištenje. Protivnici kažu da je korištenje mrtvog djeteta za političko lobiranje dan uoči izbora potpuno pogrešno.

U svakom slučaju, postupci ovog svećenika znak su jačanja grupa koje se protive pobačaju, piše Washington Post.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr