MA DAJTE...

SULUDA TEORIJA POKORILA INTERNET: Kanadski premijer je sin Fidela Castra?!

Ako je vjerovati novoj internetskoj teoriji (a kad to nije slučaj?) otac kanadskog premijera nije otac kanadskog premijera. Evo objašnjenja.

Internetom se ekspresno proširila nova bizarna teorija – kanadski premijer Justin Trudeau sin je nedavno preminulog Fidela Castra. Insinuacije su se pojavile paralelno sa širenjem fotografije na kojoj, navodi se, Trudeauova majka zaljubljeno gleda u Castra dok on drži njenog mlađeg sina.

Naime, Trudeauov otac, Pierre Elliot Trudeau, bio je Castrov prijatelj te je zajedno sa svojom obitelji posjećivao Kubu još u doba kad je bilo nezamislivo da bi netko sa Zapada mogao doći na Kubu.

Približno su visoki i izgledom slični?

Prema ovoj teoriji Castro je zaveo gospođu Trudeau te je on biološki otac kanadskog premijera. Dokaze za ove tvrdnje teoretičari izvlače iz njihovih, navodnih, sličnosti u izgledu.

Navode i kako su Trudeauovi otac i majka niži, a on je visok čak 188 cm, dok je Castro bio visok 190 cm.

Justin Trudeau

Stari švaler Castro

Inače, Castro je bio poznat kao vješt zavodnik. Glasine o Castrovoj seksualnoj nezasitnosti počele su se širiti Kubom još u doba kad je vodio gerilsku borbu u šumovitim planinama na istoku zemlje. A potom u pedeset godina koliko je proveo na vlasti, nisu prestale.

Neki kažu da je imao tisuće žena. The New York Post napisao je u članku 2008. da je ih je bilo čak 35.000, podatak koji im je dostavio neimenovani bivši dužnosnik komunističkog režima.

KUBANSKI ZAVODNIK: Castro je spavao s više od 35 tisuća žena: ‘S jednom za ručak i jednom za večeru’

Novinarka Ann Louise Bardach napisala je u knjizi 2009. da je Castro otac “cijelom plemenu” djece.

Ali teško je razdvojiti istinu od legende. Unatoč svojim zloglasno dugim govorima, Fidel je rijetko govorio o privatnom životu.

“Privatni život ne bi trebao biti stvar javnosti ili politike”, rekao je 1992. godine.

CUBA-COMMUNIST-PARTY-CONGRESS-CLOSING-CASTRO

Plavuše su mu bile slaba točka

Navodno je osobito volio plavuše i zaveo je niz Amerikanki, Njemica i Talijanki pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Tek što je osvojio vlast imao je aferu s mladom Njemicom Maritom Lorenz, koja je kasnije tvrdila da ju je CIA angažirala da ga ubije. Umjesto da to učini, pala je na njegov šarm i zajedno su proveli nekoliko romantičnih večeri u hotelu Habana Hilton, što je priznala u razgovoru za Vanity Fair 1993. godine.

Ona je tada imala 19 godina i kaže da ju je Castro odmah oborio s nogu. “Kada Fidel razgovara s vama, priđe vam sasvim blizu. I gleda ravno u oči. Bio je drag i nježan”, kazala je.

UMRO FIDEL CASTRO (90): Preminuo legendarni revolucionar koji je Kubom vladao čak pet desetljeća

Sedmero priznate djece, ali…

Povjesničari su sigurni da je Castro imao sedmero djece s tri žene. Ali zato glasinama o ljubavnicama i ‘ostaloj’ djeci nema kraja.

Fidel nije imao strpljenja za političku obitelj u američkom stilu.

“Govoreći kao revolucionar, odbijam upletati svoju obitelj u politiku. Ideja o prvoj dami mi je komična”, rekao je američkom filmašu Oliveru Stoneu za njegov dokumentarac iz 2003. godine.

Tada je otkrio da zapravo nikada nije bio u braku s Dalijom Soto del Valle, zelenookom, 15 godina mlađom plavušom, s kojom je živio zadnjih 35 godina života.

S njom ima petoricu sinova, Alejandra, Alexa, Antonija, Alexisa i Angela.

fidel-castro

Ženio se samo jednom

Njegov jedini brak bio je onaj sa studenticom filozofije iz bogate obitelji Mirtom Diaz-Balart, s kojom se vjenčao 1948.

Imali su jednog sina, danas 67-godišnjeg nuklearnog fizičara Fidelita. Veza s prvom suprugom raspala se kad je Castro 1953. završio u zatvoru, nakon prvog pokušaja ustanka. Tavoreći u ćeliji, Fidel je saznao da mu je supruga dobila posao u ministarstvu unutarnjih poslova, što on nije mogao podnijeti i zatražio je razvod.

Još u braku je počeo aferu s Natalijom Revueltom, zgodnom udanom plavušom. Zajedno su dobili kćer Alinu, koja je 1993. pobjegla s Kube i živi u Miamiju.

Jedna od najvažnijih žena u njegovom životu bila je Celia Sanchez, kolegica revolucionarka i Castrova osobna tajnica, a vjerojatno i više od toga, koja je umrla od raka prije nego što je počeo vezu s Dalijom Soto del Valle.

Osim Aline, sva Castrova priznata djeca žive na Kubi, podalje od očiju javnosti.

 

Povratak na Net.hr