HUŠKAČKA PROPAGANDA

SRPSKI TABLOIDI VRIŠTE, POGLEDAJTE OVE NASLOVE: ‘Šiptari bi da otmu lepu Anu i zapale našu ambasadu’

Već neko vrijeme u Srbiji tamošnji političari uz pomoć medija, ponajviše tabloida, iznova potpiruju histeriju o tome da se Albanija i Kosovo spremaju za rat protiv kosovskih Srba, a time i same Srbije.

Zveckanje oružjem na zapadnom Balkanu, o kojemu se toliko govori u zadnje vrijeme, najviše odjekuje upravo s naslovnih stranica srpskih tabloida. Dok su tamošnje ozbiljne novine mnogo suzdržanije, dotle je žuti tisak posve otpustio kočnice i sumanutim naslovima potpiruje atmosferu neizbježnog okršaja.

SRBIJA BJESNI ZBOG VLAKA! Nikolić: ‘Ovo su posljednji trzaji odlazeće američke administracije. Idući put će završiti loše, poslat ćemo vojsku!’


Putin ‘očinski’ brine za Srbiju

Odnosi Srbije i Kosova dodatno su zahlađeni nakon neuspjelih razgovora u Bruxellesu između premijera Aleksandra Vučića i predsjednika Tomislava Nikolića s jedne, te kosovskog premijera Ise Mustafe i predsjednika Hashima Thacija s druge. Ulje na vatru prethodno je doliveno i slanjem vlaka na redovnoj liniji za Kosovsku Mitrovicu, no “prigodno” oslikanog bojama srpske trobojnice i natpisima “Kosovo je Srbija” na dvadesetak svjetskih jezika.

Pumpanje ratne atmosfere pod egidom zaštite Srba na Kosovu i navodnih vojnih akcija koje Kosovo i Albanija zajednički pripremaju protiv Srbije, objašnjava se geopolitičkim tezama o tome da se Tirani i Prištini žuri dok Donald Trump, navodno iznimno sklon Srbiji, ne oblikuje svoju politiku prema ovoj regiji, pa time i spram pitanja statusa Kosova. S druge strane, ruskog predsjednika Vladimira Putina prikazuje se kao najvećeg saveznika koji Srbiju očinski upozorava na opasnost koja prijeti od Albanaca, ali i od Hrvatske koja navodno želi ugrabiti zapadni dio Republike Srpske u BiH!

REGIJA SVE NAPETIJA: Rusija jača utjecaj, u BiH se vraćaju ratnici iz Sirije, a Hrvatska i Srbija zveckaju oružjem

Brutalna i borbena propaganda

Tako su u zadnje vrijeme tamošnji tabloidi pisali, među ostalim, o “paklenom planu albanskih terorista” koji namjeravaju oteti “lijepu Anu” veleposlanicu Srbije u Belgiji, ali i o tome da Albanci namjeravaju zapaliti srpsko veleposlanstvo u Bruxellesu.

Informer je uz nadnaslov “Spremaju nam veliko zlo” i uz ‘prigodni’ naslov “Šiptari napadaju!” najavio kako će Albanci u veljači pokušati osvojiti sjever Kosova gdje živi oko stotinu tisuća Srba i za koji su u neuspjelim pregovorima u Bruxellesu Beograd pokušao ishoditi autonomni status.

DRAMATIČNA ANALIZA UGLEDNOG OBSERVERA O KRIZI U REGIJI: ‘Balkanski ratni bubnjevi opet bubnjaju!’

 

Kurir je nedavno na naslovnici objavio da su Albanci htjeli minirati prugu kojom je trebao proći spomenuti “srpski vlak”, dok s današnje naslovnice Telegrafa vrišti: “Šiptari, čeka vas 20.000 Srba!”

Sve u svemu, u medijskom prostoru Srbije, posebno u njegovom žutom odjeljku, vlada popriličan (dez)informacijski kaos s mnogo brutalne i borbene propagande.

NIKOLIĆ OPET RATOBORAN: ‘Ne znam postoji li ijedan Srbin koji ne bi išao u rat ako bi trebalo’

 

Povratak na Net.hr