objavili i video / Srbija tvrdi da su uhitili do zuba naoružane kosovske teroriste. Kosovo optužuje da su tri njihova policajca oteta

Image
Foto: MUP Srbije

Srbijanska policija objavila je i snimku uhićenja navodnih pripadnika kosovske policije. Tvrde da su bili duboko na teritoriju središnje Srbije. Kosovska strana navodi da su to njihovi policajci koji su oteti iz njihove zemlje

14.6.2023.
17:05
MUP Srbije
VOYO logo

Pripadnici srbijanskog Ministarstva unutarnjih poslova, Antiterorističke skupine Specijalne jedinice policije, danas su uhitili trojicu kosovskih policajaca.

Srbijanski mediji navode da su uhićeni na području središnje Srbije. "Brzom i učinkovitom akcijom srbijanske policije uspješno je spriječen pokušaj upada tzv. kosovske policije na područje središnje Srbije, što po svim parametrima predstavlja teroristički čin s ciljem dodatne destabilizacije i eskalacije sukoba upereno protiv Republike Srbije", navodi Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićenici su bili naoružani automatskim oružjem i u punoj ratnoj opremi s GPS uređajima, mapama i drugom opremom. Pored oružja, kod njih je pronađena i oprema za promatranje, radio veze, kao i karte.

Image
NAKON SUKOBA /

NATO šalje dodatne snage na Kosovo: Vučić traži od zapadnih zemalja da 'urazume' Kurtija

Image
NAKON SUKOBA /

NATO šalje dodatne snage na Kosovo: Vučić traži od zapadnih zemalja da 'urazume' Kurtija

"Brzom i efikasnom akcijom srpske policije uspješno je spriječen pokušaj tzv. kosovske policije da upadom na teritorij središnje Srbije izvrše akciju koja po svim parametrima predstavlja teroristički čin s ciljem dodatne destabilizacije i eskalacije sukoba uperen protiv Republike Srbije", neslužbeno je potvrđeno RTS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kosovska strana ima drugu verziju priče. Kako piše Koha Ditore, pozivajući se na priopćene kosovske policije, sumnja se da su trojicu kosovskih "otele srpske snage" u srijedu u podne, na teritoriju Кosova, na jednom od puteva na sjeveru.

Navodno su se tim putem koristili migranti za ilegalni prelazak i krijumčarenje ljudi te da se to nalazi na području Tresave/Bare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja izjavio je danas da je „Srbija ušla na teritorij Kosova i otela tri policajca“, te prekršila međunarodne norme.

„Dok se u našoj zemlji provodi red i zakon, zločinačka Srbija ušla je na teritorij Kosova i otela tri policajca Republike Kosovo, kršeći svaki sporazum i protivno bilo kom principu međunarodnih normi“, izajavio je Svečlja u svojoj objavi na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

/em

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo