POLICIJA BRZO REAGIRALA

SPRIJEČEN TERORISTIČKI NAPAD U FRANCUSKOJ: Planirali napasti poznati božićni sajam u Strasbourgu?

Francuska je policija uhitila nekoliko osoba i tako spriječila planirani teroristički napad, rekao je danas ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve.

Ukupno je uhićeno nekoliko osoba francuskog, marokanskog i afganistanskog podrijetla. Uhićeni su stari između 29 i 37 godina. Dvojica muškaraca uhićena su u Marseillesu, a većina ostalih u istočnom dijelu Strasbourga, rekao je Cazeneuve.

Božićni sajam jedna od meta terorističkog napada?

U petak se otvara jedan od najstarijih i najvećih božićnih sajmova u Strasbourgu, a vjeruje se da bi on mogao biti meta planiranog terorističkog napada, iako Cazeneuve nije to rekao, piše Reuters.

FRANCE-CHRISTMAS-MARKET
Božićni sajam u StrasbourguFoto: FREDERICK FLORIN

Ministar je dodao i da šestorica uhićenih nisu od prije poznati sigurnosnim službama a na Marokanca čije boravište nije bilo u Francuskoj, ukazala je zemlja partner, rekao je ministar..

FRANCE-POLITICS-GOVERNMENT-POLICE
Bernard CazeneuveFoto: STEPHANE DE SAKUTIN

Četiri uhićenja objavljena su u nedjelju.

Istraga će “otkriti uloge privedenih osoba i ustanoviti je li spriječen napad bio koordiniran tako da istodobno pogodi više mjesta na tom području”, dodao je Cazeneuve ne navodeći ostale pojedinosti.

Policija je ove racije provela nakon osmomjesečne istrage.

Francuska i dalje u izvanrednom stanju

U Francuskoj je od početka godine uhićeno ukupno 418 osoba osumnjičenih za povezanost s terorizmom, a to uključuje i 43 uhićene osobe u antiterorističkim operacijama samo ovog mjeseca.

U toj je zemlji izvanredno stanje i dalje na snazi, godinu dana nakon napada u kojem su džihadisti Islamske države u Parizu ubili 130 ljudi.

SPRIJEČEN NOVI TERORISTIČKI NAPAD U PARIZU!? Kod katedrale Notre Dame pronađen automobil pun plinskih boca

GODINU DANA NAKON HORORA: Francuska obilježila prvu obljetnicu terorističkih napada u Parizu

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr