OBJAVLJENA SNIMKA UBOJSTVA PUTINOVOG PROTIVNIKA Manekenka policiji ispricala sto se dogodilo

Prema prvim teorijama o tome kako je izgledalo ubojstvo oporbenog politicara i velikog protivnika predsjednika Vladimira Putina, govorilo se o bijelom vozilu koje se zaustavilo na cesti i iz kojega je izasao ubojica ili da je na njega cak pucano iz vozila. Medutim, cini se da se ubojstvo odigralo drugacije, kako pokazuje snimmka objavljena sinoc.

Nemcov je pogoden s cetiri metka s leda, potvrdilo je rusko ministarstvo unutarnjih poslova. Glasnogovornica policije izjavila je da je Nemcov u trenutku ubojstva bio u setnji mostom preko rijeke Moskve s jednom Ukrajinkom koja nije ozlijedena. “Nemcov je umro u 23.40 sati nakon sto je s cetiri metka ustrijeljen u leda”, rekla je glasnogovornica.

Istina je medutim, nesto drugacija, kako pokazuje snimka nadzorne kamere koju je u subotu objavila televizijska postaja TVC. N njoj se s velike udaljenosti navodno vidi samo ubojstvo. Na snimci se vidi par, koji je navodno Nemcov i njegova pratilja, ukrajinska manekenka Ana Durickaja kako secu preko mosta.

Medutim, trenutak ubojstva se ne vidi, jer je ralica na cesti blokirala pogled kameri, no cini se da je ubojica cekao par skriven na stubistu koje vodi do mosta. Ubojica zatim izlazi na cestu te ulazi u automobil koji dolazi po njega.

Ruski istrazitelji ispitali su 23-godisnju Durickaju, koja im je ispricala detalje ubojstva. Navodno je, pisu ruski mediji, s Nemcovom bila u romanticnoj vezi. Durickaja je rekla istraziteljima da se sa Nemcovim oko 10 sati nasla u kaficu u trgovackom centru GUM na Crvenom trgu.

Oko 23 sata su nakon vecere krenuli pjesice prema stanu u kojem je zivio Nemcov, nedaleko od Crvenog trga. U trenutku kada su prelazili most, nepoznati muskarac se prolazom popeo na most te je nekoliko puta pucao u Nemcova. Otkrila je i detalj da automobil kojim je pobjegao nije imao registarske oznake.

Povratak na Net.hr