'NISMO IMALI UPOZORENJA NA TO' / Slovenska infektologinja o teškom stanju mlade djevojke: 'Ne bismo trebali više riskirati i upotrebljavati to cjepivo'

'Nismo imali nekih ozbiljnih upozorenja da bismo to cjepivo morali ograničiti. No, ovaj događaj je tako tragičan da je moje osobno mišljenje da u ovom trenutku ne bismo više riskirali i upotrebljavali to cjepivo', kazala je slovenska infektologinja

28.9.2021.
21:02
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako je prvo Slovenska televizija objavila kako je mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dva tjedna nakon što je cijepljena protiv covida-19 cjepivom proizvođača Johnson&Johnson, pozivajući se na još uvijek neslužbene informacije, kasnije su se ispravili i naveli da je njezino stanje iznimno teško. Pojavila se i informacija da je dvadesetogodišnjakinja klinički mrtva i hospitalizirana u jedinici intenzivne njege, no službene informacije trebale bi biti iznesene u utorak navečer.

'Nismo imali ozbiljnih upozorenja'

“Takav neželjen učinak cjepiva dogodi se u nekoliko slučajeva na milijun i ništa takvo nismo očekivali”, izjavila je za Radio Sloveniju voditeljica savjetodavne skupine slovenske vlade za cijepljenje, infektologinja dr. Bojana Beović, prenosi N1.

“Nismo imali nekih ozbiljnih upozorenja da bismo to cjepivo morali ograničiti. No ovaj događaj je tako tragičan da je moje osobno mišljenje da u ovom trenutku ne bismo više riskirali i ne bismo više upotrebljavali to cjepivo, bez obzira na drukčije mišljenje kako EMA-e, tako brojnih drugih država koje ga upotrebljavaju”, dodala je.

Ovo cjepivo koje se daje u jednoj dozi do sada je primilo više desetaka tisuća Slovenaca, a posebno je bilo traženo posljednjih tjedana nakon što je Vlada uvela restrikcije vezane uz obvezne covid-potvrde i najavila obvezno cijepljenje za pojedine kategorije građana.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali