I AUSTRALIJA SE TRESE / Serija potresa kod Melbournea - najjači je bio 6 stupnjeva po Richteru! Ima materijalne štete, mnogi su ostali bez struje

Potres jačine šest stupnjeva po Richteru zahvatio je područje Melbournea u Australiji, a nakon toga je uslijedilo još pet podrhtavanja tla

22.9.2021.
7:44
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Potres magnitude šest stupnjeva pogodio je u srijedu područje u blizini Melbournea u Australiji, priopćio je tamošnji Zavod za meteorologiju. Epicentar potresa bio je u blizini ruralnog grada Mansfielda, oko 200 kilometara sjeveroistočno od Melbournea, na dubini od 10 kilometara.

Lokalna radiopostaja objavila je sliku ruševina na ulici u Melbourneu koju pripisuje potresu, a ljudi u sjevernim dijelovima grada izvijestili su na društvenim mrežama da su ostali bez struje. Nije izdana prijetnja tsunamijem.

Australski mediji javljaju, pak, o pet potresa koji su pogodili isto područje. Nakon prvog udara, najjači je bio treći, magnitude od četiri stupnja po Richteru. ABC javlja kako se podrhtavanje tla osjetilo i u Novom Južnom Walesu, Canberri i Adelaideu.

Dosad je zaprimljeno više od 100 zahtjeva za smještajem, a podršku je australskom premijeru Scottu Morrisonu dao njegov britanski kolega Boris Johnson koji je jedno vrijeme radio kao učitelj u Mansfieldu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali