NOVA BOMBARDIRANJA

RUSIJA PONOVNO NAPALA POLOŽAJE ISIS-A: Iznad Sredozemnog mora ispalili krstareće rakete

Rusija je poslala svoje strateške bombardere s ciljem pokretanja napada na Islamsku državu i položaje al-Nusre u Siriji, objavilo je rusko Ministarstvo obrane.

Ruski su bombarderi poletjeli u misiju u Siriju te iznad Sredozemnog mora ispalili krstareće rakete, piše RT.

Borbeni zrakoplovi Su-33 poletjeli su s ruskog nosača zrakoplova Admirala Kuznjecova koji se nalazi u zrakoplovnoj bazi Khmeimim u Siriji, priopćio je Interfax pozivajući se na ministarstvo odbrane, a u misiji su služili kao distrakcija za druge napade, dodaje se u priopćenju.

Krstareće rakete

Nakon slanja krstarećih raketa na terorističke položaje u Siriji, ruski su se zrakoplovi vratili u bazu, priopćilo je ministarstvo. Točke napada na kojima su se nalazili bunkeri s oružjem, kao i objekti za proizvodnju istog, navodi rusko ministarstvo, stigle su kroz nekoliko obavještajnih kanala.

Ranije ovog tjedna, rusko Ministarstvo obrane priopćilo je da je Rusija izvela vojne operacije velikih razmjera protiv terorista u Siriji. Admiral Kuznjecov, ruski nosač zrakoplova, sudjelovao je u misiji po prvi put. Su-33 zrakoplovi poslani su na letove upravo s njegove palube s ciljem napada na terorističke snage u pokrajinama Homs i Idlib. Ruska fregata Admiral Grigorovich također je angažirana u ofenzivnim akcijama.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr