KLASIČNA SAČEKUŠA

POZNATI KRIMINALAC LIKVIDIRAN PRED OČIMA VLASTITE MAJKE: Objavljena snimka njegovih ubojica u bijegu

U Banjoj Luci ubijen je kriminalac Slaviša Ćulum nakon što su na njega pucali nepoznati napadači dok je ulazio u vozilo

Nakon što je danas u naselju Dragočaj u Banjoj Luci u klasičnoj sačekuši ubijen kriminalac i vođa kriminalne skupine Slaviša Ćulum, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) objavili su večeras fotografije osoba na motociklu za koje se sumnja da su izvršile ubojstvo. Potom je objavljena i snimaka s nadzorne kamere kako osumnjičeni bježe motociklom, javlja Klix.

Ubojstvo se dogodilo u selu Dragočaj ispred obiteljske kuće, i to pred njegovom majkom koja je prijavila zločin policiji. Ćuluma su ubili dok je ulazio u vozilo.

 

Nedavno izašao iz zatvora

Kako piše Dnevni avaz, Ćulum je otprije poznat policiji i nedavno je izašao iz zatvora. Slaviša Ćulum (28), Dejan Kostić (20) i Dejan Čajić (24), svi iz Banje Luke, osuđeni su na ukupno 17,5 godina zatvora zbog pokušaja ubojstva njihovog sugrađanina Jovana Jošila (29) u vatrenom obračunu, kod benzinske pumpe “Parma trend” u naselju Lazarevo.

Slaviša je osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubojstva Jošila, te je dobio još godinu zbog nedozvoljenog držanja oružja. Motiv obračuna je bio to što je u prošlosti iz džipa koji je vozio Jošilo pucano na Slavišu Ćuluma, Kostića i Čajića.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač potvrdio je da policija intenzivno radi na rješavanju teškog ubojstva te da je priveden i saslušan veći broj osoba koje se mogu na neki način dovesti u vezu sa ovim slučajem.

Kako piše Klix, u pucnjavi dvije sukobljene kriminalne grupe, prije deset godina ubijen je njegov brat, Nedeljko Ćulum, a Slaviša Ćulum je prijetio da će pobiti sve one koji su krivi za smrt njegovog brata.

Povratak na Net.hr