Play ponuda

'MALI METALNI BALON' / Pentagon se oglasio o rušenju neidentificirane letjelice iznad Kanade, objavljeni su novi detalji

Image

Novi detalji u memorandumu Pentagona dolaze u trenutku kada zastupnici na Capitol Hillu u Washingtonu nastoje što bolje razumjeti zašto je Bidenova administracija oborila tri neidentificirana objekta u tri dana

14.2.2023.
9:35
Play ponuda

Čini se da je neidentificirani leteći objekt koji su američki borbeni zrakoplovi oborili u subotu u kanadskom zračnom prostoru bio "mali, metalni balon s privezanim teretom ispod" - navodi se u memorandumu Pentagona poslanom Kongresu u ponedjeljak, a u koji je na uvid dobio i CNN.

Dopis nudi prve službene detalje o jednom od tri objekta oborenih proteklih dana, koji je prethodno bio opisan kao "cilindrični objekt". Objekt je prošao blizu "osjetljivih američkih mjesta" prije nego što je oboren, stoji u dopisu.

Image
SAD POD NAJEZDOM NLO-A /

Vojska oborila još jedan objekt na nebu; Jesu li to izvanzemaljci? Američki general ništa ne isključuje: 'Dvije stvari izazivaju zabrinutost'

Image
SAD POD NAJEZDOM NLO-A /

Vojska oborila još jedan objekt na nebu; Jesu li to izvanzemaljci? Američki general ništa ne isključuje: 'Dvije stvari izazivaju zabrinutost'

'Tri objekta međusobno nisu bila slična'

CNN piše kako dužnosnici Pentagona također tvrde da je objekt oboren u nedjelju iznad jezera Huron u Michiganu "naknadno polako pao u vodu nakon pogotka".

Ovi novi detalji u memorandumu dolaze u trenutku kada zastupnici na Capitol Hillu nastoje bolje razumjeti zašto je Bidenova administracija oborila tri neidentificirana objekta u tri dana nakon obaranja kineskog špijunskog balona koji je vikend ranije letio iznad SAD-a. Jedan američki dužnosnik rekao je za CNN proteklog vikenda da je Washington bio oprezan u pogledu opisa neidentificiranih objekata koje su iznijeli piloti borbenih zrakoplova, a zbog okolnosti u kojima su objekti promatrani.

"Ti objekti međusobno nisu bili slični i bili su puno manji od kineskog balona pa ih definitivno nećemo karakterizirati dok ne pronađemo ostatke, na čemu radimo", rekao je glasnogovornik američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost.

U dopisu se navodi da je objekt oboren iznad Aljaske u petak bio "veličine manjeg automobila" i da nije bio sličan kineskom balonu oborenom kod obale Južne Karoline.

"U ovom trenutku nemamo dodatnih detalja o objektu, uključujući puni opseg njegovih mogućnosti, svrhu ili podrijetlo. Ne treba pretpostavljati da su događaji proteklih dana povezani", stoji u memorandumu Pentagona.

Play ponuda
Play ponuda