OSUDILI GA ZBOG IZRADE PIŠTOLJA 3D PRINTEROM: / 'Ma joj sudac, to sam radio za sveučilišni projekt...'; Taj mu izgovor - nije prošao

U pretresu stana Tendaija Muswerea pronađeni su dijelovi pištolja napravljeni 3D printerom

19.6.2019.
19:17
Profimedia, Alamy

Tendai Muswere postao je prva osoba u Velikoj Britaniji osuđena za izradu vatrenog oružja koje može ispaliti smrtonosni hitac 3D printerom, javlja Reuters. Dijelovi oružja otkriveni su tijekom policijske racije u njegovom stanu u listopadu 2017. godine, koja je provedena zbog sumnje u skrivanje droge.

On je u danas na Kraljevskom sudu u Southwarku priznao krivnju za proizvodnju vatrenog oružja. Detektivima je rekao je da tiska 3D pištolj za sveučilišni projekt, ali oni su otkrili da je na internetu gledao videozapise o tome kako napraviti oružje koje bi moglo ispaljivati pravo streljivo. Policija je u priopćenju navela kako vjeruje da je to bila prva osuda u Velikoj Britaniji u vezi s pištoljem napravljenim pomoću 3D printera. Ne zna se koliku je kaznu dobio.

"Muswere je tvrdio da je ispisivao vatreno oružje za 'distopijski' sveučilišni filmski projekt, ali nije objasnio zašto je napravio dijelove potrebne za izradu smrtonosnog oružja", rekao je vršitelj dužnosti narednika Jonathan Roberts i dodao: "Znamo da je Muswere planirao spojiti tiskano vatreno oružje s čeličnim cjevčicama kako bi napravio cijev sposobnu za paljbu."

Tajni dokument: Pristup 3D oružju bit će nemoguće ograničiti

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali