NEHAJNI SKAKAČI

OKALJALI USPOMENU: Kažnjeni mladići koji su skočili s njujorškog Tornja slobode

Dvojici od trojice mladića koji su u rujnu prošle godine pomoću padobrana skočili s njujorškog Tornja slobode (Freedom Tower) na sudu su izrečene novčane kazne, a morat će odraditi i vše od 200 sati društveno korisnog rada.

Ljubitelji adrenalinskih vještina i BASE skokova, James Brady, Andrew Rossig i Marko Markovich, skočili su padobranima sa Tornja slobode, odnosno zgrade Svjetskog trgovinskog centra (WTC) koja je sagrađena na istom mjestu na kom su bili tzv. Tornjevi blizanci, srušeni u terorističkom napadu na New York 11. rujna 2001. godine.

Oskvrnuli uspomenu na žrtve 11. rujna

Upravo zbog te činjenice, sudac je ocijenio da su Brady (33) i Rossig (34) svojim činom “ukaljali uspomenu” na žrtve terorističkog napada. Tim više što su snimke svojih adrenalinskih vratolomija, snimljenih kamerama koje su postavili na kacige, objavili na You Tubeu.

Svakome je izrečena novčana kazna u iznosu od 2000 dolara te 200 sati društveno korisnog rada, a zbog “izazivanja opasnosti i nedozvoljenog penjanja”.

Presuda trećemu, Marku Markovichu, bit će izrečena početkom idućeg tjedna.

Neboder visok pola kilometra

Toranj slobode ima 104 kata i visok je 541 metar. Momci su se na vrh nebodera popeli provukavši se prethodno kroz jednu rupu u zgradi koja je prošle jeseni još bila u izgradnji.

U njoj se danas nalazi muzej i memorijalni vrt posvećen žrtvama napada 11. rujna. Živote je tada izgubilo 2700 ljudi.

Povratak na Net.hr