NEOČEKIVANO

OGROMAN ZAOKRET: Donald Trump odustao od potpune zabrane ulaska muslimanima u SAD

Donald Trump je odustao od potpune zabrane ulaska muslimanima u SAD, rekao je njegov potpredsjednički kandidat Mike Pence, što predstavlja zaokret u najprovokativnijem prijedlogu republikanskog predsjedničkog kandidata.

Trump je u prosincu pozvao na potpunu zabranu ulaska muslimana u SAD nakon što su u San Bernardinu u Kaliforniji dvoje supružnika izvršili masovnu pucnjavu, inspirirani Islamskom državom.

TRUMPOVO ODURNO LICEMJERJE: Poslovao s bankom optuženom za financiranje terorizma

Kritičari su taj prijedlog prozvali diskriminatornim, te istaknuli da on vjerojatno krši američki ustav koji garantira slobodu vjere, a demokrati su zbog tog prijedloga Trumpa prozvali licemjerom.

Trump je u proteklim mjesecima govorio kako će zaustaviti imigraciju iz država u kojima su islamski militanti aktivni, no nije pojasnio znači li to da je suzio ili proširio svoj originalan stav.

Pence je u nizu televizijskih razgovora izjavio kako bi Trump u slučaju pobjede na predsjedničkim izborima spriječio imigraciju iz “država koje su kompromitirane terorizmom”, naznačivši kako to ne znači potpunu zabranu za sve muslimane.

EVO ZAŠTO NE ŽELI OBJAVITI IMOVINSKU KARTICU: Trump izbjegavao plaćanje poreza punih 18 godina?

Povratak na Net.hr