NEMA MU RAVNOG

NITI JEDNA VOJSKA GA NE MOŽE ZAUSTAVITI: Novi ruski tenk izazvao strah na Zapadu

Da je riječ o moćnom oružju nove generacije, jasno je od početka, no sada su, čini se, Britanci priznali da njihov najjači tenk, nema šanse u okršaju s Armatom, a isto vjerojatno vrijedi za bilo koji drugi zapadnjački tenk.

Sudeći prema dokumentima britanskog ministarstva obrane, koji su ovih dana procurili u javnost, britanske obavještajne službe izdale su upozorenje zbog novog ruskog supertenka. U istom izvješću izražena je duboka sumnja da bi Britanci mogli stati na kraj ovom tenku, kao i kritika što se sami nisu dali u neki sličan pothvat.

‘Bez ikakvog pretjerivanja, Armata predstavlja najrevolucionarniji iskorak u dizajnu tenkova u posljednjih pola stoljeća’, stoji u izvješću koje je objavio Sunday Telegraph.

NOVI RUSKI SUPERTENK: Pogledajte moćni T-14 Armata u akciji

Spomenuti tenkovi su lakši, brži i izdržljiviji od zapadnjačkih tenkova, a bit će opremljeni istim radarskim sustavom kakav se koristi na ruskim borbenim zrakoplovima.

U tenk je ugrađena i potpuno nova kupola, potpuno automatizirana, drukčija od svega dosad viđenog. Posada tenka prvi će put biti smještena u oklopljenu kapsulu u prednjem dijelu vozila.

Ovaj tenk Rusi su predstavili na ovogodišnjoj vojnoj paradi i otad nije prestao izazivati rasprave.

RUSSIA-HISTORY-WWII-PARADE-REHEARSAL

 

Povratak na Net.hr