IZGUBILI KONTAKT

ŠTO SE DOISTA DOGODILO NA NESTALOJ PODMORNICI SAN JUAN: Argentinska mornarica objavila šokantne informacije

Argentinska podmornica koja je nestala u južnom Atlantiku 15. studenoga prije nego je izgubila radijski kontakt prijavila je požar na baterijama, priopćila je u ponedjeljak argentinska mornarica.

Kratki spoj izazvao je dim bez vatre i požar je ugašen, kazao je glasnogovornik mornarice Enrique Balbi na konferenciji za novinare emitiranoj uživo na kabelskoj televiziji TN.

MISTERIJ SE PRODUBLJUJE: ‘Detektirali smo neuobičajen signal u blizini mjesta gdje je podmornica nestala s radara’

Balbi je odbacio mogućnost napada, ali je upozorio kako je kratki spoj ili požar mogao rapidno smanjiti količinu kisika unutar podmornice ARA San Juan, u kojoj su bila 44 člana posade.

Argentinska mornarica u nedjelju je odbacila novinsko izvješće o navodnim nepravilnostima s održavanjem podmornice stare više od 30 godina.

EKSPLOZIJU U ARGENTINSKOJ PODMORNICI NITKO NIJE PREŽIVIO: Ovo su žrtve misteriozne nesreće koja je šokirala svijet

Podmornica ARA San Juan posljednji je put javila svoj položaj u blizini južne argentinske obale, putujući od luke Ushuaia prema bazi u Mar del Plati.

Međunarodna organizacija Ugovora o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih pokusa (CTBTO) izvijestila je prošli tjedan o eksploziji nedaleko od zaljeva San Jorge, 430 kilometara od obale i 1300 kilometara južno od Buenos Airesa.

Članovi obitelji posade na vijesti o eksploziji reagirali su optužbama da je mornarica ignorirala tehničke probleme s podmornicom, dok je vlada zanijekala smanjivanje proračuna za obranu.

Potraga za podmornicom u međuvremenu se nastavlja.

Povratak na Net.hr