NAKON NEUSPJELOG UDARA

NASTAVLJA SE VELIKA ČISTKA U TURSKOJ: Erdogan smijenio 103 generala i 8777 policijskih dužnosnika!

Kako javlja turska agencija Anadolija, 103 turska generala i admirala pritvorena su u okviru istrage o neuspjelom puču, dok se nastavljaju čistke u državnim insitucijama.

STRAŠNA ERDOGANOVA OSVETA NAKON POKUŠAJA VOJNOG UDARA: U Turskoj uhićeno više od 6000 ljudi!

Po agenciji koja objavljuje detaljnu listu njihovih imena, ti visoki časnici dolaze iz zrakoplovstva, kopnene vojske, mornarice te iz svih dijelova zemlje.

U pritvoru 70 generala i admirala

Sumnjiči ih se da su sudjelovali u neuspjelu puču koji se odvijao u noći na subotu i u kojem je poginulo najmanje 290 osoba.

Anadolija je u nedjelju navečer izvijestila o 70 generala i admirala u pritvoru. Među njima se nalazi bivši šef zračnih snaga general Akin Ozturk, osumnjičen da je jedan od vođa pokušaja vojnog udara.

655105703

 

Tursko ministarstvo unutarnjih poslova je priopćilo je u ponedjeljak da je 8777 ljudi smijenjeno s dužnosti, uključujući 7899 pripadnika policije i snaga sigurnosti, navodi Anadolija dodajući da ta brojka ne uključuje pripadnike vojske.

Smijenjeno i 30 guvernera

CNN Turk javlja da je 30 turskih guvernera i više od 50 visoko rangiranih državnih službenika također smijenjeno s dužnosti u nastavku čistki državnih institucije koje je obećao predsjednik Tayyip Erdogan nakon neuspjelog pokušaja vojnog udara.

U subotu je smijenjeno 2700 sudaca, što je naišlo na osudu međunarodnih sudačkih udruga koje su prioćile da vojni udar nije prihvatljiv put da bi se promijenila legitimno izabrana vlada, ali da ih brine vijest o smjeni sudaca za koje za sada ne postoje dokazi da su na bilo koji način bili uključeni u nasilno svrgavanje vlasti.

ERDOGAN ŽELI VRATITI SMRTNU KAZNU: ‘Ne može biti odgađanja, razgovarat ću o tome s oporbom’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr