Uz granicu sa Sirijom

NAPAD MINOBACAČEM: Eksplozija pred školom u Turskoj

Prema prvim izvještajima u gradu Kilisu, na jugu Turske uz granicu sa Sirijom, dvije osobe su poginule, a više ih je ranjeno u eksplozijama kod škole i medicinskog centra, potvrdili su turski dužnosnici.

Prema izvještaju turske službene novinske agencije, četiri su osobe ranjene i prebačene su u bolnicu. Državna agencija ne spominje poginule.

Načelnik općine Kilis Hasan Kara izjavio je za turske medije da je do eksplozije došlo kada su najmanje dvije granate “najvjerojatnije ispaljene iz Sirije pale na područje škole”.

Kara je rekao da zasad nema potvrde da su među ranjenima djeca, te da je škola evakuirana.

Eksplozije su se dogodile oko 9.30 po lokalnom vremenu. Broj poginulih i ranjenih se razlikuje, ovisno o izvoru, te varira od četvero ranjenih, do dvoje poginulih i dvoje ranjenih.

Istovremeno, u napadu na policiju na jugoistoku zemlje, u kojem živi uglavnom kurdsko stanovništvo, poginula su trojica policajaca. NAPAD NA TURSKU POLICIJU: Bomba za policijski konvoj, tri policajca poginula

Spasilački timovi i ekipe Hitne pomoći su na licu mjesta.

Podsjetimo, Tursku je prošli tjedan potresao teroristički napad u Istanbulu: Bombaš iz Istanbula planirao puno krvaviji napad za Novu godinu.

 

 

 

Povratak na Net.hr