IPAK NIJE 'UBIO OKO' / Na snimci koja je obišla svijet činilo se da je Biden zaspao za vrijeme sastanka: 'Video je zavarao gledatelje'

Velik broj svjetskih medija je, pozivajući se na video snimku, izvijestio da je tijekom razgovora s izraelskim premijerom Biden zadrijemao

29.8.2021.
18:48
Screenshot

Američki predsjednik Joe Biden i izraelski premijer Naftali Bennett prije dva dana sastali su se u Bijeloj kući kako bi usuglasili stavove o Iranu. Očekivanja od sastanka bila su smanjenje tenzija nastalih u vrijeme mandata Donalda Trumpa.

Iako se, prema dostupnoj kratkoj video snimci, činilo da je američki predsjednik tijekom važnog sastanka zaspao, što smo objavili zajedno s još velikim brojem svjetskih medija, to ipak nije točno. Biden, naime, na sastanku nije spavao što se jasno vidi kad se pogleda cijela snimka susreta.

Zavaravanje gledatelja

Kako navodi portal Raskrinkavanje.ba, pozivajući se na Reutersovu provjeru činjenica, video je napravljen s ciljem da zavara gledatelje:

"Snimke koje se dijele na društvenim medijima su izrezane tako da navedu na pogrešan zaključak. Na cijeloj snimci sastanka može se jasno vidjeti kako Biden odgovara izraelskom premijeru Bennettu odmah nakon što Bennett prestaje govoriti, tj. s kojeg je jasno da nije zaspao na sastanku", navodi Raskrinkavanje.

Spornu snimku, koja je navela na krivi zaključak, na Twitteru je objavio republikanski političar:

Možda će te zanimati

TARAPANA /

Sudac se šokirao kad je vidio zadnji udarac raspojasanog Hrgovića: 'Aaaaa... To je to stari, dosta je, dosta'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali