NOVA KORONAKARTA / Žarište se seli na istok, a Hrvatska je ostala nepromijenjena: Zagreb i dalje tamnocrven, a ostatak zemlje se crveni

Nijedna zemlja nije u potpunosti u zelenome, ali tom su bojom ovaj tjedan označeni veliki dijelovi Francuske, Španjolske, Italije, Danske, Poljske i Češke, te neke regije u Švedskoj i Norveškoj

14.10.2021.
12:24
ECDC Twitter
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na novoj karti zaraza covidom-19 Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavljenoj u četvrtak, Hrvatska ostaje nepromijenjena - Zagreb je tamnocrven, a ostale županije su crvene.

Žarišta zaraze na europskom kontinentu pomaknula su se na istok, budući da su osim Zagreba tamnocrvenom bojom, koja označava najveći broj novih zaraza u posljednjih 14 dana, označene Slovenija, baltičke zemlje i Rumunjska te dijelovi Bugarske, Grčke i Slovačke.

Nijedna zemlja nije u potpunosti u zelenome, ali tom su bojom ovaj tjedan označeni veliki dijelovi Francuske, Španjolske, Italije, Danske, Poljske i Češke, te neke regije u Švedskoj i Norveškoj.

Crvena boja znači 14-dnevnu stopu od 75-200, s udjelom pozitivnih većim od četiri posto te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500, a tamnocrvena područja u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

Karta ECDC-a je savjetodavna, ali se neke države članice EU-a oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali