Mafijaš završio pravo u zatvoru i podučavat će odvjetnike

Dall’Anna (46) je osuđen na doživotni zatvor kad je imao 23 godine jer je naredio više ubojstava. Trenutačno kaznu izdržava u zatvoru Nuoro na Sardiniji.

Talijanski mafijaš osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstava, koji je u zatvoru stekao diplomu pravnih znanosti, uskoro će iz svoje ćelije na Sardiniji, gdje izdržava kaznu, održavati tečajeve odvjetnicima, rekla je jedna od njegovih prijateljica i kolegica.

Marcello Dall’Anna u potpunosti se izmijenio otkad je bio šef napuljske mafije (Sacra Corona Unita), rekla je odvjetnica Monica Murru, koja mu je pomogla da završi studij prava u zatvoru.

Predavanja, koja će u Nuoru pohađati dvadeset odvjetnika zbog ograničenog broja mjesta u zatvorskoj prostoriji, počet će 24. siječnja i završiti 21. ožujka.

Dall’Anna, kojeg se smatra opasnim zatvorenikom, dobio je diplomu pravnih znanosti nakon što je u zatvoru pohađao predavanja te položio ispite. Tijekom tog razdoblja iz zatvora je izašao jedanput na 14 sati u svibnju 2012. kad mu je dopušteno da na Sveučilištu u Pisi obrani diplomski rad koji se bavi pravima zatvorenika. Otad objavljuje članke u pravničkim glasilima, a za predavanja koja će održati odvjetnicima bit će plaćen.

http://vijesti.hrt.hr/mafijas-zavrsio-pravo-u-zatvoru-i-poducavat-ce-odvjetnike

Povratak na Net.hr