FINA GUZICA

KIM JONG-UN SE FINO ZAOKRUŽIO: Diktator ždere kao da nema sutra, evo što najviše voli jesti i piti

Sjevernokorejski diktator Kim Jong-un može uz večeru popiti i do deset boca skupocjenog francuskog vina, a obožava švicarske sireve. Najviše voli ementaler, s kojim se susreo tijekom studija u Švicarskoj, rekao je njegov bivši kuhar.

Ovaj je diktator znatno dobio na težini u posljednjih godinu dana. Sada ima čak 130 kilograma, a to može zahvaliti svojoj ljubavi prema finim europskim delicijama, ispričao je bivši kuhar obitelji, Kenji Fujimoto i dodao da osim problema s težinom, Kim sada ima i zdravstvenih problema kao što je dijabetes. Ipak se ne odriče svojih najdražih poslastica. Mediji nagađaju da je svoje kuhare poslao u Francusku kako bi naučili napraviti ementaler samo za njega, no to se ipak nije pokazalo kao dobra ideja pa je Kim Jong-un samo za svoje potrebe omogućio uvoz sira iz Europe, piše Express.co.uk .

Fujimoto je rekao da se Kim Jong-un hvalio time kako može popiti 10 boca Bordeauxa za večerom s atraktivnim korejskim ljepoticama, a zbog toga je razvio i problem s alkoholizmom.

Zbog takvog načina života, diktator pati i od gihta. Ta je bolest i kroz povijest poznata kao ‘bolest kraljeva’, a uglavnom se pojavljuje kao posljedica pretilosti.

Sjevernokorejci su sugerirali da bi debljina njihovog vođe mogla biti i namjerna, kako bi što više ličio na svog pokojnog djeda Kim Il-sunga, koji je stekao kult ličnosti tijekom 1980ih kad je Sjevernu Koreju pretvorio u jednostranačku socijalističku državu, piše Express.

 

Povratak na Net.hr