'BUBA' U VREĆI S IGRAČKAMA

KAD TI JE OTAC UJEDNO I POLICAJAC: Prisluškivao tete u vrtiću jer mu je dijete zaplakalo

Otac djevojčice koja pohađa vrtić u slovenskome mjestu Šmarju pri Jelšah u vrećicu s njezinim igračkama stavio je napravu za prisluškivanje, što je priznao pošto su odgajateljice uređaj slučajno otkrile i slučaj prijavile policiji.

“Odmah sam o događaju obavijestila policiju i sve zaposlene”, kazala je za Slovensku televiziju Jelka Kitak, ravnateljica vrtića, dodavši da je otac sve priznao i ispričao se ravnateljici i odgojiteljicama, u čije je odgojne metode navodno sumnjao jer je dijete jednom nakon odlaska iz vrtića plakalo. “Bile smo šokirane jer su sumnje sasvim neopravdane. Radilo se o neopravdanom kršenju autonomije javne obrazovne ustanove i naše privatnosti”, kazala je ravnateljica.

Potvrđeno je kako je osumnjičeni otac aktivni policajac, a napravu je u vrećicu s igračkama postavio da bi prisluškivao što se u vrtiću događa između djece i odgajateljica. Isto je ponovio nekoliko dana.

S obzirom na to da je sumnjičavi tata i policajac, odnosno službena osoba, slučaj je preuzelo specijalizirano tužiteljstvo u Ljubljani. Ukoliko bude optužen i osuđen, zbog neovlaštenog bi prisluškivanja i povrede privatnosti mogao dobiti kaznu do pet godina zatvora, objavili su slovenski mediji.

Povratak na Net.hr