Kako bi vam ova vijest, koja stiže iz Londona, bila manje odvratana, na počeku je važno reći da se hamburger s okusom ljudskog mesa ipak ne radi od ljudskog mesa, već je "samo" stvoren takav okus. Kontroverzni "kanibal hamburger" razvili su londonski kuharski kreativci iz Messheada, predvođeni Jamesom Thomlinsonom.
Kako su mogli osmisliti hamburger s okusom ljudskog mesa, a da nikada nisu probali takvu vrstu mesa?
Londonski kuhari proučavali su svjedočanstva zloglasnih kanibala koji su javno progovorili o hororu, a pozabavili su se i napisima novinara Williama Seabrooka koji je ljudsko meso opisao kao " dobru teletinu, koja nije mlada a nije još ni govedina".
Može se kušati
Nakon brojnih eksperimenata, kuhari Messheada stvorili su "kanibal hamburger" koji se sastoji od svinjetine, teletine, pilećijih jetrica i koštane srži. Kombinacijom ovih sastojaka, kažu, dobili su najbolju teksturu za hamburger jezivog imena, piše metro.co.uk.
Ako se avanturistima, dobrog želuca, ova kombinacija čini privlačnom trebali bi se naći u Londonu 30. rujna. Hamburger s okusom ljudskog mesa nudit će se u jednom restoranu u istočnom dijelu britanske prijestolnice.