ISPITANA MAJKA / Kaže da nije primijetila 'ništa neobično', ali i da je dječak imao hrpu aktivnosti - od privatnih satova, do glazbene škole, glume i sporta...

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Trzavice i nesuglasice u komunikaciji majka je pripisivala pubertetu, kao i popuštanje u školi koje se dogodilo u ovom polugodištu

30.5.2023.
8:38
Armin Durgut/PIXSELL
Play logo

Istraga slučaja masakra u osnovnoj školi u Beogradu, u kojoj je 13-godišnji dječak usmrtio 10 osoba, ušla je u četvrti tjedan. Tužiteljstvo ispituje sve okolnosti koje su prethodile pucnjavi, a u fokusu istražitelja upravo su roditelji dječaka koji je izvršio masakr te streljana u kojoj je maloljetnik pucao, piše Nova.rs.

Dječak je odmah nakon masakra priveden, a kako ne podliježe kaznenoj odgovornosti jer nema navršenih 14 godina, prevezen je u Kliniku za neurologiju i psihijatriju za djecu i mlade, gdje se još uvijek nalazi. U tijeku su promatranja i pregledi nakon kojih će biti poznato više informacija o njegovom psihičkom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je uhićen dječakov otac kojega se tereti za kazneno djelo Teška djela protiv opće sigurnosti i određen mu je pritvor, jer je dječaku omogućio odlaske u streljanu i pucanje te oružje - koje je držao u stanu, a koje je njegov sin upotrijebio u masakru - nije držao na propisan način.

Image
KLJUČNA SVJEDOKINJA MASAKRA U BEOGRADU? /

Ova žena bi mogla znati kakav je bio odnos dječaka ubojice i roditelja: 'Trenutno je najvažnija jedna stvar'

Image
KLJUČNA SVJEDOKINJA MASAKRA U BEOGRADU? /

Ova žena bi mogla znati kakav je bio odnos dječaka ubojice i roditelja: 'Trenutno je najvažnija jedna stvar'

Tijekom prošloga tjedna istraga je otvorila i predmet protiv majke dječaka, kako bi se utvrdilo je li počinila kazneno djelo zapuštanja i zlostavljanja maloljetnika. Majka je prije nekoliko dana saslušana u policiji po nalogu tužiteljstva i upravo je njezin iskaz dao najveći doprinos istrazi jer je opisala kako se njezin sin ponašao kobnog jutra kada se masakr dogodio.

Premještanje radi nesuglasica

Kako otkriva dobro upućen izvor, saslušanje majke - koja je svo vrijeme bila u teškom psihičkom stanju - trajalo je nekoliko sati zbog čestih prekidanja ispitivanja. Ona je izjavila da u ponašanju svoga sina nije vidjela ništa neobično što bi ukazivalo da bi mogao počiniti masakr. Govorila je o tome da je bio dobar učenik, zainteresiran za različite stvari te da se, zajedno sa suprugom, trudila usmjeriti ga na učenje i osigurati mu sve potrebne uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trzavice i nesuglasice u komunikaciji majka je pripisivala pubertetu, kao i popuštanje u školi koje se dogodilo u ovom polugodištu, otkrio je za Nova.rs dobro obaviješteni izvor dodajući da je majka potvrdila da je godinu ranije njezin sin imao nesuglasice u odsjeku zbog čega je poželio u sedmom razredu promijeniti sredinu i prijeći u dvojezični odsjek te je kazala da nije bilo fizičkog nasilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Djelovao je malo usporeno'

Postavljeno joj je i pitanje vezano uz tvrdnje majke jedne ubijene djevojčice, da je dječak tijekom boravka u kampu u Fracuskoj sedam dana spavao sklupčan na fotelji umjesto u krevetu koji mu je cijelo vrijeme bio dostupan. Kazala je da nikad nije čula za to od nastavnice koja je djecu vodila u kamp kao niti od roditelja druge djece. Također je rekla da je od nastavnice koja je djecu vodila u kamp dobila poruku s pohvalama na račun svog sina.

"Također je navela da njezin sin nikada nije bio fan igrica kao i da mu je vrijeme bilo ispunjeno školski i izvanškolskim aktivnostima među kojima su i sport, glazbena škola, gluma, privatni dodatni sati iz školskih predmeta. Znala je da ga je suprug vodio u streljanu nekoliko puta, a rekla je da je bila protiv toga", tvrdi izvor za Nova.rs. "Jutro uoči masakra, majka je tvrdila da nije vidjela ništa neobično, osim što joj je (sin) 'djelovao malo usporeno'", dodao je izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strah od izlaska na slobodu

Idući koraci tužiteljstva nisu poznati i ne zna se kakva sudbina čeka dječaka. Ono što je sigurno jest to da ne podiježe kaznenoj odgovornosti te u javnosti opravdano postoji strah da bi dječak nakon izvjesnog vremena mogao na slobodu.

Play logo

Tužiteljstvo je prošloga tjedna pokrenulo i postupak protiv streljane u koju je dječak odlazio pucati s ocem jer djeci nije dozvoljeno pucati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo