PREMIJER U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI / Hrvatski veleposlanik u Bratislavi: 'Fico je upucan sprijeda. Ovo je šok za sve, ništa nije upućivalo...'

Image
Foto: Reuters/Screenshot

Robert Fico (59) upucan je više puta u srijedu popodne te je u životnoj opasnosti, potvrđeno je iz njegovog ureda na premijerovom službenom Facebook profilu. U ovom trenutku hitne službe ga helikopterom prevoze u obližnji grad Banská Bystrica

15.5.2024.
16:33
Reuters/Screenshot
VOYO logo

"Ovo je osobna tragedija i tragedija za zemlju kao i politička, društvena i socijalna tragedija te nešto što je apsolutno nedozvoljeno i neprihvatljivo", poručio je za Danas.hr hrvatski veleposlanik u Slovačkoj Aleksandar Heina nakon pokušaja atentata na slovačkog premijera koji je upucan u gradu Handlova, nedaleko od Bratislave.

'Ogroman šok za Slovake'

Robert Fico (59) upucan je više puta u srijedu popodne te je u životnoj opasnosti, potvrđeno je iz njegovog ureda na premijerovom službenom Facebook profilu. U ovom trenutku hitne službe ga helikopterom prevoze u obližnji grad Banská Bystrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heina ističe da je ovo veliki šok za Slovake jer se u povijesti zemlje ovakvo što još nije dogodilo.

"To je prvi put da se dogodio ovakav tragični čin i nešto što su svi osudili. Nije bilo ništa što bi upućivalo na ovo, da je tako nešto bilo sigurno službe ne bi dozvolile da se premijer nađe u takvoj situaciji", dodao je Heina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRAMA U SLOVAČKOJ /

Zamjenik premijera otkrio nove detalje o Ficu. Atentator rekao zašto je pucao. Stigla najnovija snimka

Image
DRAMA U SLOVAČKOJ /

Zamjenik premijera otkrio nove detalje o Ficu. Atentator rekao zašto je pucao. Stigla najnovija snimka

Hrvatski veleposlanik potvrdio nam je da je počinitelj uhićen, a da je za sada prerano špekulirati o mogućem motivu pokušaja atentata.

Neslužbeno: Upucan je sprijeda

Sve se dogodilo u malom mjestu Hondlova na sjeveroistoku Slovačke gdje je održan sastanak vlade. Nakon završetka sjednice, premijer je izlazio, pozdravljao se s građanima i, kako neslužbeno doznajemo, počinitelj ga je upucao sprijeda, u trbuh i prsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heina dodaje da se nižu osude na ovaj čin sa svih strana.

Slovačka predsjednica Zuzana Čaputová osudila je "brutalni" napad. "Šokirana sam. Robertu Ficu želim puno snage u ovom kritičnom trenutku i brz oporavak", istaknula je. Oglasio se i Ficov žestoki politički protivnik Igor Matović koji mu je poželio brz oporavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik slovačkog Ministarstva unutarnjih poslova potvrdio je da je riječ o pokušaju atentata na slovačkog premijera. Lokalni novinari ispričali su da su čuli više pucnjeva. Svjedoci su također dodali da se Fico nakon pucnjave srušio na tlo nakon čega su mu u pomoć priskočili članovi hitnih službi.

POGLEDAJTE VIDEO: Pojavila se snimka neposredno nakon napada na slovačkog premijera. Napadača odmah svladali

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo