Zvijezda promo videa

GUBI JOJ SE SVAKI TRAG: Već godinu dana nitko ne zna gdje je najopasnija žena na svijetu

Hayat Boumeddiene, djevojka koja je pomagala teroristima u napadu na redakciju pariškog satiričkog lista Charlie Hebdo, još uvijek je na slobodi.

Dvadesetosmogodišnjoj Hayat Boumeddiene, supruzi Amedyja Coulibalyja, jednog od napadača na redakciju Charlie Hebdoa, već godinu dana gubi se svaki trag.

Hayat je sigurno najtraženija teroristkinja na području Francuske, a neki je nazivaju i najtraženijom teroristkinjom na svijetu. Danas jedino što se o njoj zna je to da je dan nakon pokolja u Parizu na graničnom prijelazu Tell Abyad iz Turske navodno prešla na područje Sirije koje je pod kontrolom ISIL-a.

Zvijezda iz promotivnog spota

Coulibaly je ubijen je tijekom oslobađanja taoca iz trgovine, a policija je nakon toga pokrenula potragu za njegovom suprugom, izdana je i tjeralica, ali do danas joj nisu uspjeli ući u trag.

Djevojka je navodno vrhunski istrenirana i savršeno barata vatrenim oružjem,  a svojim se vještinama dičila i u jednom od propagandnih videa koji su objavili džihadisti.

Hayat Boumeddiene rođena je kao jedno od sedmoro djece u obitelji alžirskih korijena, a njen se život zakomplicirao kad joj je umrla majka. Od tada, imala je samo šest godina, živjela je po udomiteljskim obiteljima, ali zbog agresivnog ponašanja nigdje nije ostala dugo. Kada je imala 21 godinu, upoznala je Amedyja Coulibalyja, tada sitnog delikventa koji se navodno s islamistima  Al-Kaide zbližio u zatvoru.

Nigdje bez burke

Par se kasnije radikalizirao, pa je Hayat koja je radila kao blagajnica u trgovini ostala bez posla jer je inzistirala na tome da uvijek nosi burku.

Amedy Coulibaly, ali i dvojica Hayatine braće sudjelovala su u krvavom napadu na redakciju Charlie Hebdoa, a potom su pobjegli.  Sljedećeg dana Coulibaly je ubio policajku, a potom u trgovini četvero ljudi. Na kraju su Coulibalyja ubili policijski specijalci, a ubijena su i braća tijekom operacija oslobađanja taoca u kompaniji u kojoj su držali taoce.

Hayat Boumeddiene je jedina prživjela. Osim što je vješta s oružjem, po svemu sudeći, vješta je i sa skrivanjem.

KRVAVA POLICIJSKA AKCIJA U BRUXELLESU: Ubijen jedan džihadist, ranjena četvorica policajaca

RAT PROTIV ZAPADA: Tinejdžerke planirale teroristički napad u pariškoj dvorani

PROTIVNIK DOGOVORA IZ BRUXELLESA: ‘Zatvaranjem granica riskira se da izbjeglice završe u rukama ISIS-a’

 

 

Povratak na Net.hr