OGLAS

POSJETIO I BUČU / Grlić Radman s Kolindom i Trutom posjetio Ukrajinu: Predali donaciju vrtićima i školama

Image
Foto: Gordan Grlić Radman / Twitter

Ministar je s predstojnikom UNICEF-a Muratom Sahinijem posjetio i okrug Buče u kojem su također postavljeni generatori osigurani u okviru razvojne i humanitarne pomoći Vlade. U društvu zamjenika ukrajinskog ministra vanjskih poslova, Grlić Radman je kod Zida sjećanja odao počast žrtvama koje su živote izgubili braneći Ukrajinu

31.7.2023.
14:06
Gordan Grlić Radman / Twitter
VOYO logo

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman otputovao je u posjet Ukrajini zajedno s bivšom hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović i šefom Civilne zaštite Damirom Trutom. Vijest je objavio na svom Twitteru gdje je otkrio da su posjet započeli u gradu Hostomelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suradnji s UNICEF-om, hrvatska je Vlada donirala 50 generatora struje za tamošnje škole i bolnice. Generator će dobiti i vrtić Veselka koji su danas obišli.

"Važno je osigurati nastavak rada ključnih institucija i objekata da bi se djeci osigurale osnovni uvjeti i zadovoljile njihove potrebe. Stoga smo zajedno s Caritasom donirali opremu za vrtić", dodao je Grlić Radman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrtić koji je posjetio je u poprilično lošem stanju, a na svakom koraku su vidljivi tragovi rata. Terasa ispred ulaza i stepenice su dobrim dijelom uništene, a na fasadi su vidljive rupe od metaka. Stanje nije bolje ni u prostorijama vrtića na čijim zidovima i dalje stoje obrisi nekadašnjih dječjih crteža, a klupe i podovi su uništeni.

Image
GLAVNA META KONTRAOFENZIVE /

Ukrajina prelomila, kreće na poluotok koji su još 2014. okupirali Rusi: 'Uskoro ulazimo na Krim'

Image
GLAVNA META KONTRAOFENZIVE /

Ukrajina prelomila, kreće na poluotok koji su još 2014. okupirali Rusi: 'Uskoro ulazimo na Krim'

Ipak, u jednoj prostoriji je djelomično sačuvana ploča na koju je i Radman kredom upisao nekoliko riječi na ukrajinskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je s predstojnikom UNICEF-a Muratom Sahinijem posjetio i okrug Buče u kojem su također postavljeni generatori osigurani u okviru razvojne i humanitarne pomoći Vlade. U društvu zamjenika ukrajinskog ministra vanjskih poslova, Grlić Radman je kod Zida sjećanja odao počast žrtvama koje su živote izgubili braneći Ukrajinu.

POGLEDAJTE VIDEO: Rusija govori da je Ukrajina lansirala dronove na Moskvu. Uništili su ih

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu Australija
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Hell's kitchen
default_cta
Poseta
Dosje Jarak
Obiteljske tajne
Alvin i vjeverice
San snova
default_cta
Svemirski gusar
Ljubavna zamka
Monte carlo
VOYO logo