Godina 2013. bit će među najtoplijima u posljednjih 160 godina

Godina pred nama bit će jedna od najtoplijih godina. Tvrde to u britanskoj meteorološkoj službi navodeći kako će globalne temperature biti 0,57 posto više od prosjeka.

24.12.2012.
15:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Vrlo je vjerojatno da će 2013. biti jedna od najtoplijih godina od 1850. do danas. I bit će toplija nego 2012.", navedeno je u prognozi koju je prenio The Guardian.

Očekuje se da će sljedeća godina biti između 0,43 i 0,71 stupanj toplija od dugogodišnjeg globalnog prosjeka. Tvrde to britanski meteorolozi navodeći kako tvrdnje temelje na vlastitom istraživanju te podacima Nacionalne oceanske i atmosferske službe SAD-a i NASA-inog "Goddard" Instituta za svemirska istraživanja.

Ne mora svugdje biti tako!

U pojašnjenju se navodi kako na povećanje temperature utječu klimatske promjene. Pritom ističu da su godinu ocijenili općenito te da njihove ocjene ne moraju vrijediti za sve regije u svijetu. Odnosno ne znači da će svugdje biti iznadprosječno toplo.

Inače, prema podacima Svjetske meteorološke organizacije jedanaest od 12 najtoplijih godina u povijesti su one od 2001. naovamo.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali