NIKAKO NAUČITI

DIVLJE ZVIJERI NE MOGU BITI KUĆNI LJUBIMCI: Djevojčicu napao tigar nasred tržnice

Telefonom je snimljen trenutak kada je malenu djevojčicu napao tigar na tržnici na sjevernozapadu Saudijske Arbije.

“BIO JE FRUSTRIRAN ZBOG VRUĆINE”: Tigar napao čuvara u zoološkom vrtu u Australiji

Tigar usred tržnice

Napad je izazvao burnu reakciju u čitavoj regiji, prenosi RT. Snimka pokazuje tigra kojeg vode na uzici, navodno u svrhu zabave, na otvorenom području u blizini tržnice u gradu Sakaki.

Nekoliko djece bježi od tigra, ali jedna mu se malena djevojčica približi s leđa kako bi ga bolje vidjela. Tigar se naglo okrene i skoči na djevojčicu, te je zgrabi svojim velikim šapama.

Unutar manje od sekunde tigar je djevojčicu pritisnuo na tlo. Čuju se njeni glasni krici prije nego što video snimka stane. Lokalni mediji prenose kako su svjedoci rekli da je krotitelj ipak uspio intervenirati i spasiti djevojčicu.

Kasnije vijesti navode kako je krotitelj uhićen, nakon što je otac djevojčice podnio tužbu protiv njega.

Divlje zvijeri kao kućni ljubimci

Šokantan video razbijesnio je korisnike društvenih medija, koji smatraju kako je u ovakvoj situaciji čak i ukroćena životinja opasna.

“Radi se o divljoj životinji, i instinkt joj govori da napadne, tako da bez obzira na vrijeme provedeno u kroćenju, njena se priroda nikada ne mijenja i spremnost za ubijanje ostaje snažna”, komentirao je saudijski korisnik Halid al Mutairi.

Ovo nikako nije prvi ovakav napad u zaljevskim državama, najviše zahvaljujući trendu da se velike divlje životinje drže kao kućni ljubimci.

Tako je u ožujku jedan Kuvajćanin umro u Saudijskoj Arabiji nakon što ga je napao lav – kućni ljubimac, kojega je pokušavao trenirati. Lav je nakon napada ubijen. A 2014. godine čistačica je umrla u Kuvajtu nakon što ju je u kući u kojoj je radila napao lav, isto tako kućni ljubimac.

 

Povratak na Net.hr