Ovo je žena koja se raznijela i ubila 16 ljudi

U eksploziji na željezničkom kolodvoru u Volgogradu, na jugu Rusije, poginulo je najmanje 16 osoba, javlja BBC. Ranjeno ih je pedesetak.

Iako još nitko nije preuzeo odgovornost za napad, ruske vlasti objavile su da je za teroristički napad odgovorna žena, bombašica samoubojica koju su kasnije i imenovali. Navodno je riječ o Oksani Aslanovoj, prijateljici Naide Asijalove, bombašice samoubojice koja je u istom gradu u listopadu aktivirala eksploziv u autobusu i ubila najmanje šest osoba.

Napad se dogodio oko 12.45 po lokalnom vremenu, odnosno u 9.45 po našem. Kolodvor je bio prepun, a svjedoci govore da je žena koja je izvela napad postala nervozna kada je vidjela policiju kod detektora metala koji je trebala proći. Tada je aktivirala eksploziv.

//www.youtube.com/embed/gTO_OLMIPFM

Moskva se boji da bi militantne skupine mogle pojačati napade uoči Olimpijskih igara u Sočiju, koje počinju za šest tjedana.

Vođa čečenskih pobunjenika, Doku Umarov, u srpnju je objavio poruku svojim sljedbenicima da upotrijebe svu raspoloživu silu kako bi spriječili održavanje Igara.

Islamistička pobuna na sjevernom Kavkazu dovela je do mnogih napada posljednjih godina, a mete napada bili su i veliki ruski gradovi. Volgograd se nalazi blizu Kavkaza, 900 kilometara južno od Moskve i oko 700 kilometara sjeveroistočno od Sočija.

//www.youtube.com/embed/Ie4Cr1wFXpo

Povratak na Net.hr