Biskupija u kojoj svećenici svoje gole fotografije objavljuju na internetu

Svećenici talijanske biskupije Albenga-Imperia žive s partnerima i objavljuju svoje gole fotografije na internetu, zbog čega je papa Franjo pokrenuo istragu.

24.10.2014.
15:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Papa Franjo poslao je posebnog izaslanika koji će provesti preliminarnu istragu u talijanskoj biskupiji Albenga-Imperia, koja se već neko vrijeme nalazi u središtu seks skandala zbog nagih fotografija svećenika objavljenih na internetskim stranicama za homoseksualce.

Svećenike koje oko sebe okuplja 70-godišnji biskup Mario Oliveri u medijima se naziva "playboy svećenicima". Osim što objavljuju svoje nage fotografije u potrazi za seksualnim partnerima, s kojima žive u vanbračnim zajednicama, ovi svećenici nisu imuni ni na novac te se već događalo da sredstva biskupije jednostavno nestanu.

Seksualno zlostavljao ministranta

Jedan od svećenika, Luciano Massaferro, osuđen je na osam godina zatvora nakon što je utvrđeno da je seksualno zlostavljao ministranta.

Većinu prijestupa Vatikanu su prijavili šokirani vjernici, među kojima je bila i lokalna liječnica Luisa Bonello, koja je, nakon svog pisma papi Franji u veljači, počinila samoubojstvo.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali