Play ponuda

'UHIĆENE NA AERODROMU / Profesorice Stomatološkog fakulteta Sarajevo pokušale prošvercati zubne implantate, bile su u društvu dekana

Image
Foto: ILUSTRACIJA/Armin Durgut/PIXSELL

Na sarajevskom aerodromu uhićene su dvije profesorice Stomatološkog fakulteta u Sarajevu koje su pokušale u BiH prokrijumčariti zubne implantate

16.6.2021.
15:13
ILUSTRACIJA/Armin Durgut/PIXSELL
Play ponuda

Jutros su na sarajevskom aerodromu uhićene dvije profesorice Stomatološkog fakulteta u Sarajevu, javlja Istraga.ba. Profesorice su u Bosnu i Hercegovinu htjele prokrijumčariti 40 zubnih implantata.

Lejla Kazazić i Selma Tosum Pošković vraćale su se sa službenog puta u SAD-u, a profesorice su bile u društvu dekana fakulteta Muhameda Ajanovića.

"Službenici UIO-a dobili su informaciju da grupa profesora sa Stomatološkog fakulteta kojim upravlja Muhamed Ajanović često u BiH krijumčari zubne implantate. Upravo zbog toga je u srijedu ujutro kontrolirano troje profesora koji su letom iz Istanbula, stigli u Sarajevo", poručili su iz Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Image
UHIĆENA SKUPINA KOJA JE KRIJUMČARILA ILEGALNE MIGRANTE: /

Preko granice između Srbije i BiH prebacili ih najmanje stotinu

Image
UHIĆENA SKUPINA KOJA JE KRIJUMČARILA ILEGALNE MIGRANTE: /

Preko granice između Srbije i BiH prebacili ih najmanje stotinu

Profesorice i dekan su prilikom provjere na carini upitani imaju li što za prijaviti, na što su oni dogovorili da nemaju. No, u torbama dviju profesorica naknadnom je provjerom pronađeno po 20 zubnih implantata.

Pronađeni zubni implantati, mobiteli i tableti

Profesorice su u svoju obranu rekle kako su implantati donacija, no za to nisu imale prateću dokumentaciju.

Osim zubnih implantata, pronađeni su i neprijavljeni Iphone uređaji i tableti.

Prema pisanju portala Istraga.ba, dekan Ajanović pokušao je sve zataškati, a zataškavanje je tražilo i nekoliko visokopozicioniranih službenika UIO-a i Granične policije.

Play ponuda
Play ponuda