Tekstilni radnik prodaje bubreg da prehrani obitelj

‘Ako treba i srce ću prodati samo da moja djeca žive kao i sva druga djeca u 21. stoljeću i da nastave školovanje’, kazao je M. Bakić, radnik tvornice Raška koji je sa suprugom na prisilnom odmoru od 1995. godine.

“Bila je ovo teška i poražavajuća odluka za sve nas, ali drugog izbora nemamo”, kaže 61-godišnji Mursel Bakić iz Tutina u Srbiji koji je na prodaju ponudio bubreg kako bi prehranio šesteročlanu obitelj i osigurao djeci nastavak školovanja.

Država im duguje 4 milijuna dinara

Mursel i njegova supruga Vera radnici su pogona Tekstilnog kombinata Raška, ali ne rade. Na prisilnom su odmoru od 1995., a zbog neplaćenih doprinosa nisu ostvarili pravo na mirovinu. Država im duguje više od četiri milijuna dinara (255 229.52 kuna), ali oni taj novac, usprkos pravomoćnoj sudskoj presudi, ne mogu naplatiti.

Nije platio struju pa mu je isključili

“Borili smo se koliko smo mogli. Kopao sam kanale, sjekao šumu i radio na građevini sve dok mi zdravlje nije narušeno. U međuvremenu se teško razboljela i Vera, ostali smo bez dinara prihoda. Zbog duga od 180.000 dinara i struja nam je isključena, pa nam djeca, odlični đaci, uče pod svijećama. Zapali smo u tešku bijedu iz koje ne vidimo izlaz osim u prodaji bubrega. Ako treba i srce ću prodati samo da moja deca žive kao i sva druga deca u 21. stoljeću i da nastave školovanje”, ispričao je Mursel za Novosti.rs dodajući kako su se za pomoć obraćali na razne adrese, ali da je nisu dobili.

U tutinskom Centru za socijalnu skrb tvrde kako M. Bakić nema pravo na novčanu pomoć, piše Press. Socijalna radnica Muamera Šasović ističe kako je Bakić u Centar dolazio kako bi dobio potvrdu i sinu pri upisu fakulteta osigurao potrebne beneficije. Također navodi kako je pomoć tražio i od Općine i dobio onu jednokratnu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr