Zbog 'Mlade partizanke' optužen da potiče na rat?!

Građanin Novog Sada prijavio je srpskog političara Nenada Čanka da u svome predizbornom spotu, u kojem na tamburici svira antifašističku pjesmu ‘Mlada partizanka’, poziva na terorizam i rat.

Savet Republičke radiodifuzne agencije Srbije (RRA) odbacio je u srijedu kao neosnovan prijedlog za zabranu novog predizbornog spota Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV). Na spotu predsjednik LSV-a Nenad Čanak na tamburici svira melodiju “Mlada partizanka”.

“Nakon zabrane prva dva spota, snimili smo treći, gdje na tamburici sviram antifašističku pjesmu ‘Mlada Vojvođanka’. Kako sam obaviješten, zbog jednog refrena u toj pjesmi u RRA je podnijeta prijava protiv nas jer ja, kao, pozivam na rat”, kazao je Čanak za Blic.

Žalio se da pjesma poziva na terorizam

Naime, prigovor Savetu RRA uputio je građanin Novog Sada koji je smatrao da spot u kojem Čanak svira pjesmu iz Drugog svjetskog rata “Mlada partizanka” koja se u Vojvodini pjeva uz riječi “Mlada Vojvođanka pušku nosila…” predstavlja poziv na terorizam i rat.

Prigovori su upućeni i na dva prethodno emitirana spota LSV-a. Prvi jer je RRA ocijenila da se spotom skreće pažnja na prodaju Naftne industrije Srbije u bescjenje i zahtjeva obeštećenje građana Vojvodine. Drugi spot LSV-a, u kojem se Čanak pojavljuje sa sinom, bio je povod da RRA preventivno upozori sudionike kampanje da ne zloupotrebljavaju djecu u predizborne svrhe.

Povratak na Net.hr