Dačić Japancu vratio bicikl: Ovo je sramota za Srbiju!

“Ovo je sramota za Srbiju. Asaghi je na biciklu proputovao cijelu Afriku i 11 europskih zemalja, a bez njega je ostao u našem glavnom gradu. Želim mu se ispričati u ime građana Srbije i zaželjeti sretan put do Tokija”, kazao je srpski premijer Ivica Dačić.

Predsjednik srbijanske vlade Ivica Dačić vratio je u ponedjeljak Japancu Riju Asaghiju skupocjeni Panasonicov bicikl kojim je krenuo na put oko svijeta, a koji mu je tijekom vikenda ukraden u Beogradu.

B92 piše da je Dačić incident ocijenio sramotnim za Srbiju, dok je Japanac rekao da, bez obzira na sve, ”osjeća jako prijateljstvo sa Srbijom”.

“Ovo je sramota za Srbiju. Asaghi je na biciklu proputovao cijelu Afriku i 11 europskih zemalja, a bez njega je ostao u našem glavnom gradu. Želim mu se ispričati u ime građana Srbije i zaželjeti sretan put do Tokija uz nadu da će o našoj zemlji ponijeti i lijepe, ne samo ružne uspomene”, rekao je u isprici premijer Dačić.

Zahvala veleposlanika

Brz pronalazak kradiljivca i bicikla koji je ukraden 18. srpnja ispred centra ”Ušće” u Beogradu pohvalio je i japanski veleposlanik u Srbiji Toshija Tsunazaki. On je pak beogradsku policiju po efikasnosti usporedio s japanskom.

Otkriveno je kako je osoba koja je japanskog putnika lišila prijevoznog sredstva pronađena u beogradskom naselju Borča, te da je riječ o pojedincu koji u dosjeu ima više od 10 kaznenih djela krađe i koji je dvaput osuđivan.

Povratak na Net.hr