MJERE OPREZA

AMERIČKI OBAVJEŠTAJCI UPOZORAVAJU: Al-Qaida bi nas mogla napasti dan prije izbora!

Svega nekoliko dana uoči američkih predsjedničkih izbora, ta se zemlja suočava s novom prijetnjom. Moguće je da teroristička organizacija Al-Qaida planira napad na New York, Teksas i Virginiju.

Mnogi najave o ovakvim prijetnjama smatraju samo pokušajem zastrašivanja birača nekoliko dana prije izbora. Smatra se da je riječ o pokušaju zaustavljanja određenih zajednica, posebice onih afroameričkih, da izađu na birališta i daju svoj glas, piše The Independent.

Ipak, CBS doznaje da zaista postoji prijetnja za 7. studenoga, samo dan prije nego što će milijuni Amerikanaca izaći na birališta kako bi izabrali svog novog predsjednika.

’11. RUJNA ĆE SE PONOVITI!’: Vođa zloglasne Al Kaide prijeti novim terorističkim napadima na Ameriku!

Ipak, istinitost prijavljenih prijetnji još nije potvrđena. Američke obavještajne službe upozorile su na terorizam te dodale da bi Al-Qaida mogla planirati napade na tri cilja u ponedjeljak. Vjeruje se da su to savezne države New York, Teksas i Virginia, no ne spominju se određenije lokacije.

US-VOTE-TRUMP-CLINTON

Izvori su navodno naglasili da obavještajci još uvijek procjenjuju ozbiljnost i istinitost takvih prijetnji. Na opasnost su upozoreni i protuteroristički dužnosnici kako bi poduzeli sve potrebne mjere opreza.

Jedan službenik FBI-ja rekao je za CBS da uvijek razmišljaju o potencijalnim prijetnjama uoči blagdana, praznika ili drugih važnih događaja. Borba protiv terorizma i domovinska sigurnost ostaje važno pitanje u SAD-u, dodao je.

‘FBI surađuje sa saveznim, državnim i lokalnim partnerima i na dnevnoj bazi razmjenjuje informacije. Nastavit ćemo usko surađivati s tijelima za provedbu zakona i drugim partnerima.’

 

 

Povratak na Net.hr