Pobijede li banke – dogodit će se ono što nitko ne želi

'Danas banke vladaju svijetom.

16.2.2012.
11:53
VOYO logo

U intervjuu koji je dao za crnogorski portal Analitika, bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, između ostaloga, govorio je o tome što misli o načinu na koji se Vlada premijera Milanovića nosi s izazovima koji su pred nju postavljeni, a dotaknuo se i financijskoga sektora i nazvao ga – neprijateljem.

"Meni je poučno ono što je rekao François Hollande, socijalistički kandidat za predsjednika Francuske, citiram po sjećanju: 'Imam jednog neprijatelja, ali on nema imena. On nema lice. On se nikada neće kandidirati za neku državnu funkciju. Taj je neprijatelj financijski sektor.' Jer, kao što kažete, danas banke vladaju svijetom. Kapital vlada, pa ako je toga svjestan kandidat za francuskog predsjednika, i ako on to tako kaže, kao što kaže, onda će toga postati svjesni i svi drugi, i morat će se postavljati prema tome. Ili će pobijediti neprijatelj, a onda se više neće stvari rješavati kroz institucije, onda će se novi poredak uspostavljati pomoću nekih drugih akcija, koje valjda nitko ne bi poželio', kazao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako pobijedi neprijatelj, onda se više neće stvari rješavati kroz institucije, onda će se novi poredak uspostavljati pomoću nekih drugih akcija, koje valjda nitko ne bi poželioGovoreći pak o Vladi koju vodi Zoran Milanović, Mesić je nešto blaži.

"Bilo je sasvim jasno kad je premijer Ivo Sanader podnio ostavku, a naročito kad je kasnije protiv njega pokrenut kazneni postupak, da će HDZ izgubiti izbore. Slažem se, bilo je dovoljno vremena da se buduća pobjednička koalicija pripremi, da utvrdi sve mjere, čak i one teže koje su nužne da dođe do ozdravljenja privrede. Koliko je to dobro učinjeno i koliko je djelotvorno, još nije vidljivo, ali će biti ubrzo. Građani su spremni pretrpjeti i neke teškoće ako znaju i vide svrhu određenih mjera, inače baš i ne", tvrdi bivši predsjednik RH u intervjuu za Analitiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo